«Συμφωνία ή πρόωρες εκλογές» η θέση του Γιανουκόβιτς

«Συμφωνία ή πρόωρες εκλογές» η θέση του Γιανουκόβιτς

Έτοιμος να προχωρήσει σε πρόωρες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές, εάν αυτή η εξέλιξη απομείνει ως μοναδική δημοκρατική διέξοδος επίλυσης της πολιτικής κρίσης στην Ουκρανία, δηλώνει ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Αυτό υποστήριξε ο εκπρόσωπός του στην ουκρανική Βουλή, Γιούρι Μιροσνιτσένκο, μιλώντας σε μεταμεσονύκτια τηλεοπτική εκπομπή του ουκρανικού δικτύου ΙCTV.

Όπως γράφει το ΑΠΕ, κατά τον Μιροσνιτσένκο, ο Γιανουκόβιτς έχει ξεκαθαρίσει ότι εάν οι πολιτικοί δεν κατορθώσουν άμεσα να συμφωνήσουν, τότε μοναδικός δημοκρατικός τρόπος επίλυσης της κρίσης είναι οι πρόωρες εκλογές.

Συμπλήρωσε, δε, ότι δεν εξετάζεται βίαιο σενάριο επίλυσης της κρίσης κι ότι δεν πρέπει να γίνεται ούτε λόγος για κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.

«Εχουμε τη δυνατότητα να απελευθερώσουμε τα διοικητικά κτίρια, ακόμη και την Πλατεία της Ανεξαρτησίας με βίαιο τρόπο, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να το πράξω αυτό», φέρεται να δήλωσε ο Γιανουκόβιτς.

Σήμερα αναμένεται να συνεχιστούν στο Κίεβο, όπου καταφθάνει και η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Κάθριν Άστον, οι διαβουλεύσεις μεταξύ προεδρίας της χώρας και αντιπολίτευσης με αντικείμενο το σχηματισμό νέας κυβέρνησης και τους όρους λειτουργίας της στη θέση της παραιτηθείσας από 28 Ιανουαρίου, που ασκεί προσωρινά τα καθήκοντά της υπό τον αντιπρόεδρό της Σεργκέι Αρμπούζοφ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ