Συμφωνία για εκεχειρία 72 ωρών στη Γάζα

Συμφωνία για εκεχειρία 72 ωρών στη Γάζα

Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι συμφώνησαν απόψε να κηρύξουν εκεχειρία 72 ωρών στη Λωρίδα της Γάζας από αύριο στις 8:00 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας Αιγύπτιος αξιωματούχος.

“Οι επαφές της Αιγύπτου με τις διάφορες πλευρές είχαν ως αποτέλεσμα να επιτευχθεί εκεχειρία 72 ωρών στη Γάζα από τις 05:00 GMT αύριο Τρίτη” είπε η πηγή αυτή διευκρινίζοντας ότι και άλλες αντιπροσωπείες “μεταβαίνουν στο Κάιρο για πιο ευρείες διαπραγματεύσεις”.

Η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία βρίσκεται στο Κάιρο από το βράδυ της Κυριακής, όμως το Ισραήλ από την πλευρά του αρνήθηκε να στείλει εκπροσώπους του στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, η Αίγυπτος κάλεσε αντιπροσωπείες και των δύο πλευρών στο Κάιρο για να συνεχιστούν οι συνομιλίες με στόχο την επίτευξη μόνιμης εκεχειρί��ς στη Γάζα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης 

Ένα νεκρό παιδί από την… εκεχειρία στη Γάζα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK