Σύλληψη 2 Ρώσων στην ανατολική Ουκρανία

Δύο Ρώσοι υπήκοοι, ο ένας εκ των οποίων είναι στρατιωτικός, συνελήφθησαν, το Σάββατο, στην περιοχή του Λουγκάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, με την κατηγορία ότι πέρασαν παράνομα τα σύνορα, ανακοίνωσε η ουκρανική συνοριοφυλακή.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στο χωριό Μίλοβε, κοντά στα σύνορα, και φορούσαν στρατιωτικές στολές χωρίς διακριτικά. Μόνο ο ένας είχε έγγραφα που αποδείκνυαν ότι είναι στρατιωτικός. Σύμφωνα με αυτά, η έδρα του βρίσκεται στην περιοχή του Βορονέζ, σε απόσταση 300 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Η Μόσχα από την πλευρά της κατήγγειλε την “απαγωγή” των δύο υπηκόων της.

“Σήμερα (Σάββατο) το πρωί, γύρω στις 6, ο βοηθητικός στρατιώτης Βίκτορ Βαρσούκοφ απήχθη από μέλη των ειδικών δυνάμεων της Ουκρανίας από το χωριό Τσέρτκοβο, στην περιοχή του Ροστόφ, και μεταφέρθηκε σε ουκρανικό έδαφος” μετέδωσε το πρακτορείο Ria Novosti επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο δεύτερος άνδρας είναι ο αδελφός του Βαρσούκοφ, που είναι πολίτης.

“Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των Ρώσων πολιτών και συνιστούμε έντονα να μην υπάρξουν άλλες τέτοιες προκλήσεις στο εξής”, πρόσθεσε το υπουργείο.

Πριν από μία εβδομάδα, έγινε γνωστό ότι Ρώσοι συνοριοφύλακες συνέλαβαν τρεις Ουκρανούς στρατιώτες στην Κριμαία, τη χερσόνησο που προσαρτήθηκε τον Μάρτιο του 2014 από τη Ρωσία.

 

Διαβάστε επίσης:

Η Μέρκελ ζητά συνεργασία με τη Ρωσία

Νταβούτογλου: Η Τουρκία χρειάζεται μονοκομματική κυβέρνηση 

Βρετανία – Δανία: Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν υπέρ των προσφύγων – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ