Συγκρούσεις στη Συρία

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν στην διάρκεια της νύχτας ανάμεσα σε δυνάμεις με την υποστήριξη τεθωρακισμένων πιστές στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ και αντάρτες που εξαπέλυσαν συντονισμένες επιθέσεις εναντίον σημείων ελέγχου στην πόλη Ντεράα, στη νότια Συρία, κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία, είπαν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης σήμερα.

“Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (ΕΣΣ) επιτέθηκε σε πολλά σημεία ελέγχου σε δρόμους και οχυρές θέσεις σε δρόμους ταυτόχρονα. Τα άρματα απαντούν ρίχνοντας με αντιαεροπορικά πολυβόλα 14 χιλιοστών σε κατοικημένες συνοικίες και ελεύθεροι σκοπευτές του στρατού πυροβολούν ο,τιδήποτε κινείται, ακόμα και νάιλον σακούλες”, δήλωσε ένας από τους ακτιβιστές, ο Μάχερ Αμπντελχάκ, ο οποίος βρίσκεται στη Ντεράα.

Πηγές της αντιπολίτευσης λένε ότι οι αντάρτες που δρουν υπό τη σημαία του ΕΣΣ έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους στο νότο, στο βορρά και στην ανατολή τις τελευταίες ημέρες για να ανακουφίσουν την πολιορκημένη πόλη Χομς, όπου ο στρατός κατέλαβε μια σουνιτική συνοικία την περασμένη εβδομάδα.

Οι πληροφορίες αυτές δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ