Συγκλονίζουν τα λόγια της πρώτης γυναίκας δημάρχου στο Αφγανιστάν – ΒΙΝΤΕΟ

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της Ζαρίφα Γκαφάρι, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα δήμαρχος στο Αφγανιστάν. Η 29χρονη πρόλαβε την τελευταία στιγμή να διαφύγει μέσω Πακιστάν στη Γερμανία.

Οι Ταλιμπάν έχουν κάνει τρεις απόπειρες δολοφονίας εις βάρος της.

«Ήμουν στόχος των Ταλιμπάν. Ήμουν στην μαύρη λίστα εκτέλεσης. Η πατρίδα μου είναι για εμένα πιο σημαντική από τη μητέρα μου. Η μητέρα μου μού έδωσε ζωή, αλλά η χώρα μου μού έδωσε ιδανικά και αξίες για να προχωρήσω. Αποφάσισα να φύγω για να μπορώ να υψώσω τη φωνή μου, από το να σκοτωθώ» ανέφερε η Ζαρίφα Γκαφάρι, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του OPEN

«Είμαι εδώ για να υψώσω τη φωνή των γυναικών όλης της χώρας που δεν μπορούν να μιλήσουν. Είμαι εδώ για να υψώσω την σημαία των σκέψεων τους και των ονείρων τους. Δεν είμαι εδώ γιατί αφήνω τη ματωμένη πατρίδα μου» συμπλήρωσε η 29χρονη.

“Θα έρθουν να με σκοτώσουν τους περιμένω”

«Σκέφτομαι πόσο εύκολα κατέστρεψαν τη ζωή μου, πόσο εύκολα έκοψαν τα φτερά μου, πόσο εύκολα κατέστρεψαν το σπίτι μου… τα πάντα. Ποτέ δεν είχα ονειρευτεί ότι θα ήμουν κάπου ως πρόσφυγας» ανέφερε.

Το 2018, η Γκαφάρι έγινε η νεότερη δήμαρχος στο Αφγανιστάν. Οι Ταλιμπάν είχαν υποσχεθεί ότι θα την σκοτώσουν. “Με απειλούσαν. Μου επιτέθηκαν τρεις φορές. Τρεις φορές προσπάθησαν να με σκοτώσουν. Μου επιτέθηκαν με ρουκέτες και με μεγάλα όπλα. Προσπάθησαν να σταματήσουν το αυτοκίνητό μου, με πυροβόλησαν” λέει χαρακτηριστικά η Ζαρίφα Γκαφάρι.

Τελευταία απόπειρα δολοφονίας της ήταν τον Οκτώβριο του 2020. Είκοσι ημέρες μετά πυροβολήθηκε ο πατέρας της στρατηγός Αμπντούλ Γουάσι Γκαφάρι.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ