Συγκλονιστική ΦΩΤΟ: Ισπανός αστυνομικός σώζει μισοπνιγμένο μωρό στη Θέουτα

Μια συγκλονιστική φωτογραφία έχει δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες. Ο Χουάν Φρανθίσκο, αστυνομικός της Ισπανικής Guardia Civil, κρατά ένα παιδί, μόλις τριών μηνών, σχεδόν πνιγμένο, εντελώς χλωμό.

Η φωτογραφία, που ανήρτησε στο Twitter η ισπανική αστυνομία και κάνει τον γύρο του κόσμου, προσωποποιεί όλο το δράμα που λαμβάνει χώρα μπροστά από τον ισπανικό θύλακα Θέουτα. Δείχνει ότι πίσω από τους ψυχρούς αριθμούς υπάρχουν ανθρώπινα δράματα.

Οι διασώστες ανέσυραν δεκάδες παιδιά από τα νερά της Μεσογείου. Όπως χιλιάδες άλλοι μετανάστες, είχαν προσπαθήσει μαζί με τους γονείς τους να φτάσουν στον ισπανικό θύλακα της Θέουτα στη Βόρεια Αφρική από την μαροκινή πόλη Φνιντέκ. Με πλαστικές βάρκες ή κολυμπώντας.

Οι φωτογραφίες τριών διασωθέντων παιδιών οι οποίες δημοσιεύονται στον παγκόσμιο Τύπο, δίνουν στην κρίση ένα πρόσωπο. Η μητέρα του συγκεκριμένου μωρού είχε πηδήξει στη θάλασσα έχοντας το στην πλάτη της για να φτάσει στην στεριά. Το παιδί όμως έπεσε στο νερό, αναφέρει η “Guardia Civil”. Το μικρό αγόρι τελικά σώθηκε από τον αστυνομικό και επέζησε.

Μεταξύ των 8.000 μεταναστών που έφτασαν στη Θέουτα εντός 36 ωρών μεταξύ Δευτέρας και Τρίτης υπήρχαν πολλά ανήλικα παιδιά. Στο μεταξύ, η κατάσταση στον θύλακα έχει σχετικά ομαλοποιηθεί σχετικά. Ο αριθμός των ατόμων που απελάθηκαν στο Μαρόκο αυξήθηκε σε περίπου 4.800, όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του ισπανικού Υπουργείου Εσωτερικών στη Θέουτα. Πολλοί επέστρεψαν εθελοντικά, είπε.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.