Συγκλονιστική μαρτυρία: Σώθηκα από τις επιθέσεις γιατί δεν παρήγγειλα επιδόρπιο

«Μία απόφαση μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή», λέει το κλισέ. Για τον Μάικλ Χόνεγκερ, η απόφαση να μην παραγγείλει επιδόρπιο ίσως να του έσωσε τη ζωή. Το βράδυ της Παρασκευής, δειπνούσε μαζί με φίλους σε εστιατόριο του Παρισιού. Μετά το γεύμα, αμφιταλαντεύτηκε να ζητήσει επιδόρπιο ή τον λογαριασμό. Τελικά, επέλεξε το δεύτερο και περίπου στις 9:20 ήταν έξω από το εστιατόριο, το οποίο βρίσκεται στο 10ο διαμέρισμα της πόλης, σε απόσταση αναπνοής από τα σημεία όπου πραγματοποιήθηκαν οι τρομοκρατικές ενέργειες.

Συνομίλησε για λίγο με τους φίλους του, έβγαλαν μία αναμνηστική φωτογραφία του μαγαζιού, το οποίο ήταν γεμάτο με κόσμο και πήρε το δρόμο της επιστροφής για το σπίτι του.

«Την ώρα των επιθέσεων δειπνούσα μαζί με φίλους, μεταξύ των οποίων και ο Φιλ Σεραφίνο, δημοσιογράφος του Bloomberg, και μάλιστα σχολιάζαμε το γεγονός ότι πάρα πολύς κόσμος ήταν έξω στους δρόμους. Φύγαμε δέκα λεπτά πριν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν γύρω από το σημείο που γευμάτιζα. Το εστιατόριο “Μικρή Καμπότζη” έχει δύο στενά απόσταση αναπνοής και θα μπορούσε να ήταν στόχος των τρομοκρατών…» είπε στο «Έθνος» ο Μάικλ, ο οποίος είναι Αμερικανός πολίτης, αλλά ζει τα τελευταία 10 χρόνια στη Γαλλία.

Όπως λέει, αρχικά κανένας δεν είχε καταλάβει τι συνέβαινε και αργότερα έμαθαν για τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

«Εγώ έφυγα για το σπίτι μου κατά τις 9:20, λίγα λεπτά πριν επιτεθούν οι τρομοκράτες και παρακολούθησα τα σοκαριστικά νέα από την τηλεόραση. Ο φίλος μου Σεραφίνο, έφυγε περπατώντας και εγκλωβίστηκε σε ένα μπαρ, καθώς η αστυνομία είχε αποκλείσει όλη την περιοχή και ήταν σε εξέλιξη επιχείρηση» αναφέρει ο Μάικλ. 

Πηγή: Έθνος

Διαβάστε επίσης:

Η ξαδέλφη γνωστού ποδοσφαιριστή που σκοτώθηκε στο Παρίσι – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ