Συγκίνηση για τον Μαντέλα

Συγκίνηση για τον Μαντέλα

Κάθε δυνατή προσπάθεια καταβάλλουν οι γιατροί για να βελτιώσουν την κατάσταση της υγείας του Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος χθες συμπλήρωσε την τέταρτη ημέρα νοσηλείας του για λοίμωξη του αναπνευστικού.

Τον 94χρονο ιστορικό ηγέτη της Νότιας Αφρικής επισκέφθηκαν χθες οι δύο του κόρες και η πρώην σύζυγός του Γουίνι (φωτογραφία). Η επίσκεψη θεωρείται ενδεικτική της κρισιμότητας της κατάστασης του Μαντέλα δεδομένου ότι η Ζενανί Μαντέλα, πρεσβευτής στην Αργεντινή, ταξίδεψε στη Νότια Αφρική για να δει τον πατέρα της.

«Εξαιρετικά σοβαρή» χαρακτήρισε την κατάσταση του Νέλσον Μαντέλα ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα, ο οποίος πρόσθεσε πάντως ότι είναι σταθερή. «Τον χρειαζόμαστε κοντά μας, είναι ένας δυνατός μαχητής και πιστεύω ότι θα αναρρώσει σύντομα» ανέφερε σε συνέντευξή του ο νοτιοαφρικανός Πρόεδρος. Η μάχη, πάντως, είναι ιδιαίτερα σκληρή. Αυτή είναι η τέταρτη φορά από τον περασμένο Δεκέμβριο που νοσηλεύεται ο Νέλσον Μαντέλα. Η γενικότερη αίσθηση είναι ότι αυτή τη φορά τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά.

«Ολες αυτές οι φορές που νοσηλεύτηκε μας προετοίμασαν για το τέλος», δήλωσε στα ειδησεογραφικά πρακτορεία ένας ιερέας που επισκέφθηκε το Μουσείο του Απαρτχάιντ στο Γιοχάνεσμπουργκ. Εξω από το σπίτι του Μαντέλα στην πόλη είχαν συγκεντρωθεί χθες μαθητές που εξέφραζαν την αγάπη τους στον ιστορικό ηγέτη της Νότιας Αφρικής και την ευχή να γίνει σύντομα καλά.

 

Πηγή: Τα Νέα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ