Σβήνουν οι ελπίδες για το πλήρωμα του υποβρυχίου που εξαφανίστηκε

Πλοία, αεροπλάνα και 4.000 άνθρωποι από την Αργεντινή, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία έχουν αποδυθεί στον αγώνα για τον εντοπισμό του υποβρυχίου “Ara San Juan”.

Τις προσπάθειες των Αρχών διάσωσης δυσκολεύουν δραματικά οι άσχημες καιρικές συνθήκες, καθώς στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή τα κύματα είναι άνω των έξι μέτρων. Την ίδια στιγμή, η ανησυχία στις οικογένειες των αγνοουμένων μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, ειδικά λόγω του κινδύνου εξάντλησης του οξυγόνου στο υποβρύχιο.

Υπενθυμίζεται ότι οι ναυτικές Αρχές της Αργεντινής ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι ο ασυνήθιστος κρότος που είχε ακουστεί στις 15 Νοεμβρίου, την ίδια μέρα που εξαφανίστηκε το υποβρύχιο της Αργεντινής, μοιάζει να προήλθε από έκρηξη.

Ο εκπρόσωπος των ναυτικών Αρχών Ενρίκε Μπάλμπι δήλωσε ότι η έρευνα για τον εντοπισμό του υποβρυχίου και των 44 μελών του πληρώματος θα συνεχιστεί μέχρι να βρεθούν στοιχεία που θα ρίξουν φως για το τι συνέβη την ημέρα εξαφάνισης του. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις φαίνεται ότι ο κρότος ήταν αποτέλεσμα “ενός μεμονωμένου, σύντομου, βίαιου και μη πυρηνικού ανώμαλου γεγονότος που μοιάζει με έκρηξη”.

Πηγή πληροφοριών: Καθημερινή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ