Sunday Times: Ο Ιησούς ήταν παντρεμένος με την Μαγδαληνή και είχε δύο παιδιά

Sunday Times: Ο Ιησούς ήταν παντρεμένος με την Μαγδαληνή και είχε δύο παιδιά

Ένα χειρόγραφο που χρονολογείται από τον 5ο αιώνα μ.Χ. και ήρθε στο φως από την βρετανική βιβλιοθήκη δίνει μια νέα διάσταση στην ζωή του Ιησού. Σύμφωνα με το εύρημα, ο Χριστός είχε συνάψει γάμο με την Μαρία Μαγδαληνή και μάλιστα είχε μαζί της και παιδιά.

Το λεγόμενο «χαμένο ευαγγέλιο», το οποίο έχει μεταφραστεί από τα αραμαϊκά, φέρεται να ενισχύει την συγκεκριμένη θεωρία, όπως αναφέρουν οι Sunday Times.

Ο καθηγητής, Μπάρι Ουίλσον, και ο συγγραφέας, Σίμχα Γιακόμποβιτς, ξόδεψαν αρκετούς μήνες για να μεταφράσουν το κείμενο, σύμφωνα με το οποίο ο Ιησούς ήταν πατέρας δυο παιδιών ενώ η Μαρία ήταν γυναίκα του και όχι μητέρα του.

Ορισμένοι μελετητές έχουν υποβαθμίσει την ιστορική σημασία αυτής της βιβλικής προσωπικότητας, ωστόσο, σύμφωνα με το χειρόγραφο η Μαρία διαδραμάτισε πιο καθοριστικό ρόλο από ό,τι νομίζαμε μέχρι σήμερα.

Η Μαρία Μαγδαληνή εμφανίζεται σε πολλά από τα ευαγγέλια αλλά και στις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής του Ιησού.

Το «χαμένο ευαγγέλιο» δεν είναι το πρώτο έγγραφο που υποστηρίζει την θεωρία περί γάμου του Χριστού με την Μαρία Μαγδαληνή. Τόσο ο Νίκος Καζαντζάκης στο βιβλίο του, «Ο τελευταίος πειρασμός», όσο και ο Νταν Μπράουν με το βιβλίο, «Κώδικας Ντα Βίντσι», στηρίζουν τη συγκεκριμένη εκδοχή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ