Süddeutsche: Δύο εβδομάδες μέχρι να πτωχεύσει η Ελλάδα

«Απομένουν δύο εβδομάδες μέχρι να πτωχεύσει η Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Ειδικότερα, σε ανάλυση που κάνει η εφημερίδα, εκτιμά πως τα χρήματα της Αθήνας φτάνουν ως τις 8 Απριλίου. Μια ημέρα αργότερα, στις 9 Απριλίου, η Ελλάδα μπορεί να «καταρρεύσει» οικονομικά, καθώς θα έχει να πληρώσει 466 εκατομμύρια ευρώ προς το ΔΝΤ, «αλλά από πού θα τα βρει; Αυτό είναι ακόμη ασαφές», αναφέρεται στον πρόλογο του άρθρου.

O πρώην διευθυντής της ΕΚΤ, Γιούργκεν Σταρκ, αναφέρει στη γερμανική εφημερίδα: «Η ελληνική Κεντρική Τράπεζα είναι ο μόνος δανειστής προς τις τράπεζες και οι τράπεζες είναι ο μόνος δανειστής του Ελληνικού Δημοσίου. Αυτό είναι μια παράνομη κρατική χρηματοδότηση».

Με τη χρηματοδότηση, μέσω του ELA, προς τις ελληνικές τράπεζες να φτάνει αυτή τη στιγμή στα 71 δισεκατομμύρια ευρώ, η ΕΚΤ συνεδριάζει κάθε εβδομάδα για να εκτιμήσει την κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα της χώρας και αναλόγως λαμβάνει αποφάσεις. Κάπως έτσι προχωράει το περίπλοκο παιχνίδι και η Ελλάδα παραμένει ζωντανή…

Πηγή: enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης:

Bild: Ο πιλότος είχε μελετήσει την πτήση αυτοκτονίας στη Μοζαμβίκη

Οι αστυνομικοί στο σπίτι του Lubitz – ΒΙΝΤΕΟ

Το νέο ντοκουμέντο από τη σχολή του Γιακουμάκη – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ