Στροφή Τραμπ έναντι του ΝΑΤΟ: “Δεν είναι πλέον παρωχημένο αλλά ασπίδα για την παγκόσμια ειρήνη”

Το ΝΑΤΟ είναι μια “ασπίδα για την διεθνή ειρήνη” είπε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά την κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, κάνοντας σαφή στροφή σε σχέση με τη στάση που είχε τηρήσει έναντι του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του.

Ο Τραμπ, ο οποίος είχε προκαλέσει ανησυχίες στην Ευρώπη χαρακτηρίζοντας “παρωχημένο” το ΝΑΤΟ, δήλωσε ότι “πλέον δεν είναι παρωχημένο”, τονίζοντας όμως ότι τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες.

“Δήλωσα ότι ήταν παρωχημένο. Δεν είναι πλέον παρωχημένο”, είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως το ΝΑΤΟ προσαρμόζεται στην ευρύτερη επιχείρηση κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Παράλληλα ο Αμερικανός πρόεδρος ευχαρίστησε τα μέλη της Συμμαχίας για την στήριξη τους στην απόφαση των ΗΠΑ να εκτοξεύσουν 59 πυραύλους πλεύσης εναντίον συριακού αεροδρομίου, ως απάντηση στην επίθεση με χημικά όπλα που εξαπέλυσε η Δαμασκός. Ο Τραμπ δήλωσε ότι ήρθε η ώρα να δοθεί ένα τέλος στον συριακό πόλεμο.

Από την πλευρά του ο Στόλτενμπεργκ επισήμανε ότι είχε μια εξαιρετική και παραγωγική συνάντηση με τον Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο.

Πηγή: express.co.uk, cbs news

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ