Στους 245 οι νεκροί στην Τουρκία

Στους 245 οι νεκροί στην Τουρκία

 

O απολογισμός της τραγωδίας που εκτυλίχθηκε σε ανθρακωρυχείο στη δυτική Τουρκία ανέρχεται στους 245 νεκρούς, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ.

Ο απολογισμός αυτός ωστόσο δεν είναι παρά προσωρινός, καθώς σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που επισκέφθηκε νωρίτερα το ανθρακωρυχείο, περίπου 120 εργαζόμενοι παραμένουν ακόμα εγκλωβισμένοι στα έγκατα της γης στη Σόμα.

Παράλληλα και ο Λευκός Οίκος εξέφρασε την ετοιμότητά του να παράσχει βοήθεια στην τουρκική κυβέρνηση, εκφράζοντας επίσης συλλυπητήρια στην Τουρκία για το δράμα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την τουρκική κυβέρνηση εάν χρειαστεί» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Τζέι Κάρνεϊ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη μορφή που θα μπορούσε να έχει αυτή η βοήθεια.

«Σκεφτόμαστε τους Τούρκους και προσευχόμαστε για εκείνους» μετά το δυστύχημα προσέθεσε ο ίδιος, εκφράζοντας «τα ειλικρινή συλλυπητήρια» της Ουάσιγκτον στην Τουρκία.

Στο ίδιο κλίμα οι υπηρεσίες διάσωσης του Ισραήλ πρόσφεραν βοήθεια στις τουρκικές αρχές μετά το πολύνεκρο δυστύχημα, ανακοίνωσε το Magen David Adom, μια υπηρεσία αντίστοιχη του Ερυθρού Σταυρού.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, που βρίσκεται σε επίσκεψη στο Όσλο, απέστειλε μια επιστολή συλλυπητηρίων στον Τούρκο ομόλογό του. «Όταν μια τραγωδία εκτυλίσσεται πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθάμε ο ένας τον άλλο» έγραψε ο Πέρες στην επιστολή, αντίγραφο της οποίας περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

 

Διαβάστε επίσης:

BINTEO-Φυγαδεύτηκε σε σούπερ μάρκετ ο Ερντογάν

Συλλυπητήρια Σαμαρά για την τραγωδία στην Τουρκία

BINTEO-Περικύκλωσαν το αυτοκίνητο του Ερντογάν

Συλλυπητήρια του Αναστασιάδη για την τραγωδία στην Τουρκία

Τουρκία-Η φωτογραφία που αποκαλύπτει το μέγεθος της τραγωδίας

“Μειώνονται οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες”

Επεισόδια για την τραγωδία στην Τουρκία

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ