Στον αέρα οι διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στη Γάζα

Στον αέρα οι διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στη Γάζα

Οι Παλαιστίνιοι διπλωμάτες που είχαν μεταβεί στην Αίγυπτο προκειμένου να συμμετάσχουν στις συνομιλίες για ενδεχόμενη κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Γάζας, πρόκειται να εγκαταλείψουν τη χώρα, εκτός εάν το Ισραήλ συμφωνήσει να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ώστε να βρεθεί μια λύση για τον τερματισμό των εχθροτήτων, δήλωσε ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής αντιπροσωπείας, Αζάμ Αχμέντ.

«Αύριο το πρωί θα έχουμε συνάντηση με την αιγυπτιακή ηγεσία, όπου θα δρομολογήσουμε τις μελλοντικές μας ενέργειες», δήλωσε ο Αχμέντ στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya.

«Αύριο θα αποχωρήσουμε από το Κάιρο εάν επιβεβαιωθεί ότι δεν θα επιστρέψουν (οι Ισραηλινοί) στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, παρά μόνο με όρους».

Η κυβέρνηση του Ισραήλ είχε ανακοινώσει ότι δεν επρόκειτο να λάβει μέρος στις διαπραγματεύσεις εφόσον συνεχίζονταν οι βιαιοπραγίες. Παλαιστινιακές παρατάξεις που βρίσκονται στο Κάιρο με αφορμή τις διπλωματικές διαπραγματεύσεις, απέρριψαν την επέκταση της 72ωρης εκεχειρίας, η οποία έληξε τα ξημερώματα της Παρασκευής, υποστηρίζοντας ότι το Ισραήλ αρνήθηκε να αποδεχτεί τα αιτήματα τους, μεταξύ των οποίων ήταν ο τερματισμός του αποκλεισμού της Γάζας καθώς και το άνοιγμα ενός λιμανιού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ