Τρόπους ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα στην Ανατολική Μεσόγειο αναζητούν στο ΝΑΤΟ, το οποίο παράλληλα στηρίζει τις διπλωματικές προσπάθειες της Γερμανίας για την αποκλιμάκωση την έντασης για τους ενεργειακούς πόρους στην περιοχή, είπε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. Μιλώντας στο Reuters, ο Στόλτενμπεργκ είπε πως η Δυτική Συμμαχία μελετά τα αποκαλούμενα μέτρα αποσυμπίεσης ώστε να αποφευχθούν ναυτικά ατυχήματα σε μια περιοχή που επικρατεί συνωστισμός, αν και δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες. “Επίσης, ερευνώ τις δυνατότητες του ΝΑΤΟ να αναπτύξει μηχανισμούς πρόληψης περιστατικών και ατυχημάτων, μια δέσμη μέτρων αποκλιμάκωσης” είπε στη συνέντευξή του ο Στόλτενμπεργκ μετά τη συνάντησή του με τους υπουργούς Άμυνας της ΕΕ. “Το γεγονός ότι υπάρχουν τόσα πλοία, τόσες στρατιωτικές μονάδες σε τόσο περιορισμένη περιοχή, είναι από μόνο του αιτία ανησυχίας” πρόσθεσε ο γγ του ΝΑΤΟ. Ο Στόλτενμπεργκ επεσήμανε ότι πρέπει να στηριχθούν οι συναντήσεις του Γερμανού ΥΠΕΞ Χάικο Μάας στην Αθήνα και την Άγκυρα ώστε να βοηθήσουν Ελλάδα και Τουρκία να μειώσουν την ένταση: “Αυτό που πιστεύω ότι είναι σημαντικό τώρα είναι να στηρίξουμε τις γερμανικές προσπάθειες να εγκαθιδρυθεί μία πλατφόρμα για διάλογο, για συνομιλίες ανάμεσα στους δύο συμμάχους του ΝΑΤΟ, Τουρκία και Ελλάδα”.
Στόλτενμπεγκ: Αναζητούμε τρόπους να αποφύγουμε ατυχήματα στην Ανατολική Μεσόγειο
σχολίασε κι εσύ
Ακολουθήστε το Enikos στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο enikos.gr
Ειδήσεις
Ροή Ειδήσεων
39 λεπτά πριν
Ηγουμενίτσα: Προφυλακιστέος ο οδηγός φορτηγού που μετέφερε 500 κιλά σκανκ από τη Βαλένθια – Τι υποστήριξε στην απολογία του
2 ώρες πριν
Καστανίδης στον Realfm 97,8: Δεν υπάρχει καμία συνεννόηση πίσω από την παραίτησή μου από το ΠΑΣΟΚ
19 λεπτά πριν
Τα 3 ζώδια που θα δουν τη ζωή τους να βελτιώνεται αισθητά έως τις 10 Μαΐου – «Τέρμα τα ψέματα, ήρθε η ώρα των αποκαλύψεων»
2 λεπτά πριν
ΣΥΡΙΖΑ: Το «όχι» της κυβέρνησης στην Προανακριτική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ συνιστά άλλη μία επιχείρηση συγκάλυψης
12 λεπτά πριν
Τυχεροπούλου: Έφεση από την ΑΑΔΕ κατά της δικαστικής απόφασης για επανατοποθέτησή της στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Τι λέει ο δικηγόρος της
ENIKOS NETWORK
ΠΟΕΔΗΝ: Το νοσοκομείο Λήμνου ξέμεινε από αναισθησιολόγο και άλλες βασικές ειδικότητες γιατρών