Στο νοσοκομείο ο Μουμπάρακ

Στο νοσοκομείο ο Μουμπάρακ

 

Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, μεταφέρθηκε χθες από τη φυλακή όπου εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης, σε στρατιωτικό νοσοκομείο για ιατρική περίθαλψη, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου.

Ο Μουμπάρακ μεταφέρθηκε και πάλι στο νοσοκομείο καθώς η υγεία του παρουσίασε επιδείνωση ανέφερε η κρατική τηλεόραση. Την άδεια για την μεταφορά του πρώην προέδρου στο στρατιωτικό νοσοκομείο, νότια του Καΐρου, έδωσε ο εισαγγελέας Ταλάτ Ιμπραήμ.

Ο 84χρονος Μουμπάρακ είχε νοσηλευτεί την περασμένη εβδομάδα στο ίδιο νοσοκομείο, καθώς είχε υποστεί τραύματα στο κεφάλι και στα πλευρά από πτώση που είχε στο μπάνιο της φυλακής.

Επέστρεψε λίγες ώρες αργότερα στη φυλακή κοντά στο Κάιρο, όπου κρατείται για το ρόλο του στις φονικές επιθέσεις κατά των διαδηλωτών, στη διάρκεια της εξέγερσης που οδήγησε στη πτώση του μετά από 3 δεκαετίες σιδηράς διοίκησης της Αιγύπτου.

Τον Ιούνιο, είχε και πάλι νοσηλευτεί επί ένα μήνα με τις τότε πληροφορίες να αναφέρουν ότι είχε πέσει σε κώμα. Ο Μουμπάρακ ανατράπηκε τον Φεβρουάριο του 2011.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ