Στο λιμάνι Ασντότ οι ακτιβιστές

Στο λιμάνι Ασντότ οι ακτιβιστές

Το Estelle, το Φιλανδικό πλοίο που κινείται προς την Γάζα με σκοπό να σπάσει τον αποκλεισμό της, περικυκλώθηκε από έξι ισραηλινά πλοία και σε αυτό επιβιβάστηκαν στρατιώτες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με μάσκες περίπου 50 χιλιόμετρα από τις ακτές της Γάζας, όπως δήλωσε ο Μίκαελ Λόφγκρεν, εκπρόσωπος της οργάνωσης «Ένα καράβι για τη Γάζα- Σουηδία».

Στο Estelle επέβαιναν 20 ακτιβιστές, μεταξύ αυτών πέντε ευρωπαίοι βουλευτές: ο Ρικάρντο Σίξτο Ιγκλέσιας από την Ισπανία, ο Σβεν Μπρίτον από τη Σουηδία, ο Άξελ Χάγκεν από τη Νορβηγία, ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και ο Δημήτρης Κοδέλας από την Ελλάδα, καθώς και ο Καναδός πρώην βουλευτής Τζιμ Μάνλι.

Το πλοίο μετέφερε 41 τόνους τσιμέντο, ιατρικό εξοπλισμό, παιδικά βιβλία, μουσικά όργανα και 300 μπάλες ποδοσφαίρου στους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, οι ακτιβιστές από τη Φινλανδία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, τον Καναδά, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα και το Ισραήλ δεν αντιστάθηκαν.

Οι ακτιβιστές θα ανακριθούν από αξιωματούχους της υπηρεσίας μετανάστευσης στο λιμάνι Ασντότ του Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ