Στο φως οι φρικτές λεπτομέρειες για τη δολοφονική δράση του 35χρονου serial killer – Τα δάκρυα και η συγγνώμη δεν έπεισαν το δικαστήριο

Λεπτομέρειες που προκαλούν φρίκη για τη δράση του καθ’ ομολογίαν κατά συρροή δολοφόνου της Κύπρου, έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τη δίκη που έγινε στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο και η οποία ολοκληρώθηκε με διαδικασίες-εξπρές, σε μία μόνο δικάσιμο.

Τα δάκρυα και η συγγνώμη του 35χρονου serial killer δεν έπεισαν το δικαστήριο, που του επέβαλε επτά φορές ισόβια, τη μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί στα δικαστικά χρονικά της Κύπρου.

Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του προέδρου του Κακουργιοδικείου, Χάρη Πογιατζή, κατά την ανάγνωση της απόφασης. Σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο κατηγορούμενος δεν δίστασε να φονεύσει και δυο παιδιά, στερώντας τους το πολύτιμο αγαθό της ζωής και ανέφερε ότι “ο κατηγορούμενος επιδόθηκε σε εκστρατεία φόνων”.

Η δίκη του 35χρονου ξεκίνησε στις 10.30 το πρωί με την απαγγελία των κατηγοριών εκ μέρους της κατηγορούσας αρχής στις οποίες απάντησε μονολεκτικά “παραδέχομαι”. Τα όσα ακούστηκαν στη συνέχεια ενώπιον του δικαστηρίου, προκαλούν σοκ.

Η συγγνώμη του “Ορέστη”

Ο 35χρονος, που έφτασε στο δικαστήριο, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και υπό τη συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών και χωρίς να εκπροσωπείται από δικηγόρο, ζήτησε να διαβάσει ενώπιον του δικαστηρίου τη χειρόγραφη δήλωση την οποία ετοίμασε, ζητώντας συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων αλλά και τη δική του οικογένεια.

“Έχω διαπράξει απεχθή εγκλήματα, για τα οποία αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και αποδέχομαι τις συνέπειες”, ανέφερε αρχικά ο κατηγορούμενος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι έχει μετανοήσει για τις πράξεις του, ωστόσο δεν μπορεί να γυρίσει τον χρόνο πίσω.

“Αυτά που μπορώ να κάνω, πρώτον είναι να βοηθήσω στη διαλεύκανση των υποθέσεων, παρέχοντας ότι πληροφορίες μου ζητηθούν και παραδεχόμενος ενοχή, να μη ζημιώσω και άλλο την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω μιας χρονοβόρας διαδικασίας. Δεύτερον, να εκφράσω μεταμέλεια και να απολογηθώ, πρώτα προς τις ψυχές των θυμάτων μου, τους συγγενείς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα για τον άδικο πόνο που προκάλεσα και να ελπίζω ότι η απονομή της δικαιοσύνης θα αποτελέσει ένα ελάχιστο βάλσαμο. Έπειτα, προς τα παιδιά μου, τους γονείς μου και την υπόλοιπη οικογένεια μου για την στεναχώρια που περνούν και θα περάσουν, χωρίς κανείς τους να έχει φταίξει ποτέ σε τίποτα. Τέλος, προς την κυπριακή κοινωνία, η οποία είμαι βέβαιος ότι διερωτάται γιατί και πώς ένας άνθρωπος, μέλος της, έφτασε σε αυτό το σημείο. Το ίδιο ερώτημα βασανίζει και εμένα, όμως δεν έχω βρει ακόμη την απάντηση. Γνωρίζω, ότι αυτή βρίσκεται κάπου μέσα στο μυαλό μου, κομμάτια της τα αναγνωρίζω μέσα από οδυνηρές αναμνήσεις, τις οποίες προσπαθούσα εδώ και δεκαετίες μάταια να ξεχάσω. Δεν έχω καταφέρει ακόμη μόνος μου να βρω μια ξεκάθαρη απάντηση. Οπότε, το τελευταίο που μπορώ να κάνω, είναι να ζητήσω και να θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση μιας ενδελεχούς μελέτης, έτσι ώστε με τη βοήθεια επιστημόνων, να βρω το γιατί, αλλά σημαντικότερα, να βοηθήσω στην εξαγωγή συμπερασμάτων, τα οποία θα βοηθήσουν την κοινωνία μας να προλάβει τέτοιες τραγωδίες”, δήλωσε ο 35χρονος

Η Μαίρη Ρόουζ και η 6χρονη Σιέρα

Ο ανακριτής της υπόθεσης ανέγνωσε ενώπιον του Δικαστηρίου τα γεγονότα, ξεκινώντας από τον εντοπισμό του πρώτου πτώματος, της 38χρονης Μαίρη Ρόουζ, στο μεταλλείο της Κοκκινόγειας στο Μιτσερό.

Στη σορό της Μαίρη Ρόουζ, εντοπίστηκαν κατάγματα ωμοπλάτης, εκχυμώσεις κ.α. Φωτογραφήθηκαν επίσης τα σκουλαρίκια της και εστάλησαν στα ΤΑΕ. Στη συνέχεια κλήθηκε η φίλη της στο ΤΑΕ Λάρνακας και την αναγνώρισε. Έγινε παράλληλα αναφορά και σε δύο ψεύτικα δόντια, τα οποία, επίσης, αναγνώρισε η φίλη της. Ο ίδιος ο 35χρονος ανέφερε στους ανακριτές σχετικά με την Μαίρη Ρόουζ, ότι είχε σκεφτεί το ενδεχόμενο να δημιουργήσει σοβαρή σχέση μαζί της και για αυτό το λόγο ήθελε να γνωρίσει την κόρη της.

Όπως λέχθηκε στο δικαστήριο, “την πήγε σπίτι του και αφού ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της, άκουσαν το μωρό να κλαίει. Σαράντα λεπτά μετά κατέβηκαν και ισχυρίστηκε ότι το κοριτσάκι πνίγηκε με τον εμετό. Ισχυρίστηκε ότι έκανε μαλάξεις στη Σιέρα κ αργότερα στη Μαίρη Ρόουζ. Συνειδητοποίησε ότι ήταν νεκρές και σκέφτηκε να τις εξαφανίσει σε μέρη όπου έβγαλε φωτογραφίες και ήξερε πως ήταν εγκαταλελειμμένα”.

Ενώπιον του δικαστηρίου ειπώθηκε, επίσης, ότι “την πήγε σπίτι του και αφού ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της, άκουσαν το μωρό να κλαίει. Σαράντα λεπτά μετά κατέβηκαν και ισχυρίστηκε ότι το κοριτσάκι πνίγηκε με τον εμετό. Ισχυρίστηκε ότι έκανε μαλάξεις στη Σιέρα κ αργότερα στη Μαίρη Ρόουζ. Συνειδητοποίησε ότι ήταν νεκρές και σκέφτηκε να τις εξαφανίσει σε μέρη όπου έβγαλε φωτογραφίες και ήξερε πως ήταν εγκαταλελειμμένα. Στις 25/4 έδωσε άλλη εκδοχή. Είπε πως έδωσε το όνομα Ορέστης και ότι στις τρεις συναντήσεις που είχαν, η Μαίρη Ρόουζ του είπε πως είχε διαμάχες με τον πατέρα της Σιερα και ότι ήταν πρόθυμη να τον βάλει στο σπίτι της όπου κοιμόταν με την κόρη της”.

Όπως είπε στους ανακριτές, “ήρθε αμέσως στο μυαλό του ότι και αυτή θα εξέδιδε την κόρη της αν της προσφερόταν αμοιβή. Γι αυτό της ζήτησε να πάρει και το παιδί για να ελέγξει αν θα το έφερνε. Της ζήτησε να ‘κοιμηθεί’ με το παιδί και είπε ναι, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε. Τότε έπνιξε την Μαρί, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και τη Λίβια. Και με τον ίδιο τρόπο που σκότωσε την Έλενα Ναταλία. Για να τις λυτρώσεις, όπως είπε στους ανακριτές”.

Στη συνέχεια ο ανακριτής αναφέρθηκε στον εντοπισμό του πτώματος της 6χρονης Σιέρα, η οποία ήταν σε κατάσταση σαπωνοποίησης. “Ήταν τυλιγμένο σε σεντόνι”, είπε ο ανακριτής.

Η Μαρικάρ

Σε ό,τι αφορά στην Μαρικάρ, ο ανακριτής ανέφερε πως εντόπισαν συνομιλία του 35χρονου με το θύμα και πως αυτός φωτογράφισε την άδεια παραμονής της από το κινητό του. Παραδέχθηκε ότι την απήγαγε και την σκότωσε στο σπίτι του.

Η Λίβια Μπουνέα και η κόρη της Έλενα Ναταλία

Όσον αφορά τη Λίβια Μπουνέα και την κόρη της Έλενα Ναταλία, αυτές εντοπίστηκαν σύμφωνα με τον ανακριτή, μέσα σε βαλίτσες σε εμβρυακή στάση και τυλιγμένες σε σακούλα. Την Λίβια την γνώρισε μέσω της εφαρμογής Badoo, ενώ στην πρώτη συνάντηση γνώρισε και την μικρή κορούλα της. Όπως λέχθηκε ενώπιον Δικαστηρίου, “την σκότωσε κατά τη διάρκεια σεξουαλικής επαφής που είχαν, για να την εκδικηθεί”. Συγκεκριμένα, όπως είπε στους ανακριτές, πίστευε πως η Λίβια εξέδιδε την κόρη της και ήθελε να την λυτρώσει γι’ αυτό και σκότωσε την μικρή.

Στη συνέχεια οι ανακριτές περιέγραψαν και τους θανάτους των Αριάν και Μαρικάρ, τις οποίες επίσης έπνιξε.

Σχετικά με τα δυο ανήλικα θύματα του 35χρονου, αναφέρθηκε πως ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι τις σκότωσε διότι πίστευε πως οι μητέρες τους τις εξέδιδαν σεξουαλικά και τις εξέθεταν σε “σεξουαλική κακοποίηση από ανώμαλους”.

Πηγή: Philenews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ