Στις κάλπες οι Ιάπωνες

Στις κάλπες οι Ιάπωνες

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Ιάπωνες προκειμένου να ανανεώσουν τις μισές έδρες της Άνω Βουλής της χώρας. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (LDP) του Πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε αναμένεται ότι θα κερδίσει εύκολα τις εκλογές αυτές, ανακτώντας τον έλεγχο της Γερουσίας.

Ο Άμπε, που ανέλαβε την πρωθυπουργία μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο, κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν την οικονομική πολιτική της κυβέρνησής του και δεσμεύτηκε να βγάλει τη χώρα από την ύφεση.

Μετά τις εκλογές του Δεκεμβρίου για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στην Κάτω Βουλή, τις οποίες κέρδισε το LDP, το κόμμα αναμένεται ότι θα κερδίσει τις περισσότερες από τις 121 έδρες που κρίνονται στη σημερινή εκλογική διαδικασία.

Στην Ιαπωνία διεξάγονται εκλογές κάθε τρία χρόνια για την ανανέωση των μισών από τις 242 έδρες της Κάτω Βουλής και φέτος 433 υποψήφιοι διεκδικούν μία έδρα στο Σώμα αυτό.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί τοπική ώρα (01.00 ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 20.00 το βράδυ (14.00 ώρα Ελλάδας). Τα ιαπωνικά τηλεοπτικά κανάλια θα μεταδώσουν σχεδόν αμέσως τις εκτιμήσεις τους για το αποτέλεσμα.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ