Στηρίζουν την Μογκερίνι οι σοσιαλδημοκράτες

Στηρίζουν την Μογκερίνι οι σοσιαλδημοκράτες

Οι ηγέτες των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων των ευρωπαϊκών χωρών, που συναντήθηκαν σήμερα στο Παρίσι, πριν από τη σύνοδο των Βρυξελλών, υποστηρίζουν την υποψηφιότητα της Ιταλίδας υπουργού Εξωτερικών Φεντερίκα Μογκερίνι για την θέση της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, ανακοίνωσε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, οι Σοσιαλδημοκράτες ηγέτες επιθυμούν «ο νέος πρόεδρος να οριστεί κατόπιν συναίνεσης ανεξαρτήτως κομματικών υπολογισμών» επισήμανε ο Γκάμπριελ, χωρίς να δώσει ένα όνομα για το διάδοχο του Βέλγου Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Την ίδια ώρα οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να προετοιμάσουν «το επόμενο επίπεδο των κυρώσεων» εναντίον της Ρωσίας ως απάντηση για την επέμβασή της στην Ουκρανία, τόνισε ο Γερμανός αντικαγκελάριος.

«Είναι ξεκάθαρο ότι έπειτα από αυτήν την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία… οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα αναθέσουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προετοιμάσει το επόμενο επίπεδο κυρώσεων» υπογράμμισε ο ίδιος μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν από την Σύνοδο των Βρυξελλών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ