Στην κορυφή των πωλήσεων το νέο άλμπουμ των Rolling Stones

Στην κορυφή του καταλόγου των πωλήσεων άλμπουμ στη Βρετανία σκαρφάλωσε το θρυλικό συγκρότημα των Rolling Stones, μια μέρα μετά τη γέννηση του όγδοου παιδιού του Μικ Τζάγκερ.

Το “Blues & Lonesome”, παραγωγής της δισκογραφικής εταιρείας Polydor Records, είναι ο πρώτος δίσκος που ηχογράφησαν σε στούντιο από το 2005.

Μέχρι στιγμής έχει πουλήσει 106.000 αντίτυπα στη Βρετανία μετά την κυκλοφορία του στις 2 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την επίσημη αρχή καταμέτρησης των πωλήσεων Official Charts Company.

Το άλμπουμ έχει καταγράψει την δεύτερη καλύτερη πορεία σε διάστημα μίας εβδομάδας το έτος 2016 στη Βρετανία, πίσω από το άλμπουμ “Blackstar” του Ντέιβιντ Μπόουι. Αποτελείται από διασκευές τραγουδιών της μπλουζ: του Τζίμι Ριντ, του Ουίλι Ντίξον, του Έντι Τέιλορ, του Λιτλ Ουόλτερ και του Χάουλιν Γουλφ.

«Αυτός ο δίσκος είναι ένας φόρος τιμής στους αγαπημένους μας καλλιτέχνες, εκείνους που μας έκαναν να θέλουμε να ασχοληθούμε με τη μουσική. Είναι ο λόγος για τον οποίο φτιάξαμε ένα συγκρότημα» εξήγησε πρόσφατα στους New York Times ο Μικ Τζάγκερ, που έγινε για όγδοη φορά πατέρας σε ηλικία 73 ετών.

Τα δώδεκα κομμάτια ηχογραφήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2015 στα British Grove Studios, στο Λονδίνο.

Το τελευταίο άλμπουμ των Rolling Stones που σκαρφάλωσε στην κορυφή του καταλόγου των δίσκων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις ήταν το “Woodoo Lounge” το 1994.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ποιος ροκ σταρ έγινε ξανά πατέρας στα… 73;

Κανένα σχόλιο από τον Μπομπ Ντίλαν για το Νόμπελ Λογοτεχνίας

Μια βραδιά με τους Rolling Stones

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ