Στην Κίνα ο Μαδούρο με αφορμή την πτώση στις τιμές του πετρελαίου

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο, πρόκειται να επισκεφτεί την Κίνα και κράτη μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) με σκοπό την ανεύρεση οικονομικής ενίσχυσης καθώς η χώρα του πλήττεται από την πτώση των τιμών του πετρελαίου και την οικονομική αστάθεια.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι η χώρα έχει εισέλθει σε οικονομική ύφεση, ενώ ο πληθωρισμός ξεπέρασε το 63% γεγονός που χειροτερεύει τις προοπτικές της οικονομίας για ανάκαμψη, η οποία ήδη πλήττεται από την πτώση των τιμών του πετρελαίου.

«Είναι μια πολύ σημαντική περιοδεία… που έχει σκοπό να γνωστοποιήσει τις συνθήκες που επηρεάζουν τη χώρα μας, συμπεριλαμβανομένης της εξάντλησης των εσόδων εξαιτίας της πτώσης των τιμών του πετρελαίου», δήλωσε από το προεδρικό μέγαρο ο Μαδούρο.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είπε ότι πρόκειται να συζητήσει με τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Ζινπίνγκ, θέματα που αφορούν στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης και των αναπτυξιακών έργων.

Η τιμή του βαρελιού του πετρελαίου της Βενεζουέλας έχει πέσει κάτω από τα 50 δολάρια, στα 46,97, ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κίνα, ο Μαδούρο θα συμμετάσχει σε σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ της Κίνας και της Κοινότητας των Πολιτειών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (CELAC) στις 8 και 9 Ιανουαρίου.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.