Στη φυλακή ο αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος στη Ρουμανία – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Σε φυλάκιση τριάμισι ετών χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο ισχυρός άνδρας της Ρουμανίας, ο ηγέτης της Αριστεράς Λίβιου Ντραγκνέα, για υπεξαίρεση δημόσιων πόρων.

Τον γύρο του Διαδικτύου έκαναν οι εικόνες του Ντραγκνέα να επιβιβάζεται σε αστυνομικό όχημα και να οδηγείται στη φυλακή της Ραχόβα, στα νότια προάστια του Βουκουρεστίου.

Το Ανώτερο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ρουμανίας επικύρωσε την ετυμηγορία που είχε εκδοθεί σε βάρος του αρχηγού του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD) τον περασμένο Ιούνιο.

O Ντραγκνέα, ο οποίος δεν ήταν παρών στη δικαστική αίθουσα, είχε 24 ώρες στη διάθεσή του για να πάει στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα για την εκτέλεση της καταδικαστικής απόφασης που μπορεί μακροπρόθεσμα να δώσει τέλος στις πολιτικές φιλοδοξίες του, ο οποίος είχε οδηγήσει σε μεγάλη νίκη τους σοσιαλδημοκράτες στις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου του 2016.

Ο Ντραγκνέα εμποδίστηκε να διεκδικήσει τον πρωθυπουργικό θώκο λόγω μιας καταδίκης του με αναστολή για άλλη δικαστική υπόθεση σε σχέση με εκλογικές νοθείες. Οι επικριτές του τον κατηγορούν ότι επεδίωκε έναν λιγότερο αυστηρό ποινικό κώδικα προκειμένου ο ίδιος να διαφύγει από διάφορες σε βάρος του δικαστικές διαδικασίες.

Ο ηγέτης, ο οποίος συχνά επικρινόταν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από τον κεντροδεξιό πρόεδρο Κλάους Γιοχάνις με την κατηγορία ότι υπονομεύει το κράτος δικαίου, υπέστη μεγάλη ήττα στις ευρωεκλογές της Κυριακής, τις οποίες κέρδισαν κεντρώα κόμματα. Ο Ντραγκνέα είδε πτώση 13 μονάδων στις επιδόσεις του κόμματός του στις ευρωεκλογές, που συγκέντρωσε λιγότερο από το 25% των ψήφων, σύμφωνα με τα μερικά αποτελέσματα. Ο ίδιος χαρακτήρισε “θύελλα μίσους” τις επικρίσεις σε βάρος του.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, actual24.ro, euronews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ