Στη φυλακή γιατί φώναξε “Ζήτω το Ισλαμικό Κράτος”

Στη φυλακή γιατί φώναξε “Ζήτω το Ισλαμικό Κράτος”

Σε φυλάκιση 6 μηνών καταδικάστηκε ένας 54χρονος Γάλλος γιατί φώναξε δημοσίως «Ζήτω το Ισλαμικό Κράτος!» ενώ βρισκόταν στα κεντρικά γραφεία ενός Κέντρου Οικογενειακών Επιδομάτων στο Στρασβούργο ανατολικά και απείλησε να επιστρέψει «με ένα όπλο».

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος από το πλημμελειοδικείο του Στρασβούργου για «δημόσια επιδοκιμασία τρομοκρατικής ενέργειας» και «εξύβριση» διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η αντιεισαγγελέας Στεφανί Μπρετόν, που ζήτησε να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 8 μηνών για την κατηγορία της «διατάραξης της δημόσιας τάξης».

Τη Δευτέρα αυτός ο 54χρονος, που είχε ήδη καταδικαστεί δύο φορές για απειλές, «εξαγριώθηκε» όταν έμαθε ότι οι αρχές μείωσαν τα επιδόματα των οποίων ήταν δικαιούχος, εξήγησε η Μπρετόν.

Ο ίδιος Γάλλος υπήκοος άρχισε να φωνάζει «η Γαλλία δεν αξίζει τίποτα!» και υποστήριξε: «κάθε φορά που ένας Γάλλος αποκεφαλίζεται, εγώ χαίρομαι» αναφερόμενος στους αποκεφαλισμούς ομήρων από χώρες της Δύσης από το Ισλαμικό Κράτος.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο άνδρας, που περιγράφεται ως «αυθόρμητος» και του οποίου το «όριο της ανοχής του στο αίσθημα της απογοήτευσης» είναι «πολύ περιορισμένο» μετάνιωσε για τις πράξεις του τις οποίες απέδωσε στην κούραση. Ο ίδιος χαρακτήρισε επίσης τους τζιχαντιστές «αλήτες».

Τον άνδρα δεν τον «γνωρίζουν καθόλου οι υπηρεσίες πληροφοριών, δεν πρόκειται για κάποιον που ενδέχεται να μεταβεί στη Συρία» σχολίασε η Μπρετόν.

 

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Φόβοι για σφαγή στο Κομπάνι

Συναγερμός στον Καναδά για το Ισλαμικό Κράτος

Οι “11 εντολές” των τζιχαντιστών στους δημοσιογράφους

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ