Στη φυλακή 30 Αλβανοί για τα επεισόδια στα Σκόπια

Προφυλακιστέοι για διάστημα 30 ημερών κρίθηκαν από δικαστήριο των Σκοπίων 30 Αλβανοί, οι οποίοι συνελήφθησαν για συμμετοχές στις συγκρούσεις που διεξήχθησαν, το Σαββατοκύριακο, σε αλβανόφωνη συνοικία του Κουμάνοβο, μεταξύ ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας και ένοπλων Αλβανών, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 14 “τρομοκράτες” και οχτώ αστυνομικοί.

Οι προφυλακιστέοι φέρονται να συμμετείχαν σε “τρομοκρατική οργάνωση με σκοπό την κατάλυση της συνταγματικής έννομης τάξης και διατάραξης της ασφάλειας” στα Σκόπια.

Οι 18 προφυλακιστέοι είναι πολίτες του Κοσόβου, 11 είναι πολίτες των Σκοπίων (αλβανικής εθνικής καταγωγής), ενώ ένας είναι πολίτης της Αλβανίας με άδεια παραμονής στη Γερμανία.

Ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι δήλωσε, χθες, ότι “τρομοκρατική ομάδα”, αποτελούμενη από περίπου 40 μέλη, εισήλθε τις προηγούμενες ημέρες στα Σκόπια από “γειτονική χώρα”, την οποία δεν κατονόμασε, και βρήκε καταφύγιο στο Κουμάνοβο, απ’ όπου σχεδίαζε να πραγματοποιήσει επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, σε κυβερνητικά κτίρια σε αθλητικές εγκαταστάσεις και σε εμπορικά κέντρα.

Απώτερος στόχος των “τρομοκρατών”, όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων, ήταν η αποσταθεροποίηση της χώρας.

Δείτε επίσης:

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η ένταση στα Σκόπια

Τουλάχιστον 22 νεκροί από τις συγκρούσεις στα Σκόπια

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.