Στέρτζον: Ιδιαίτερα πιθανό νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας πριν το 2020

Αυξημένες πιθανότητες για διεξαγωγή ενός νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, πριν από το 2020 δίνει η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια εκπομπής του ITV, η κ. Στέρτζον δήλωσε ότι νομίζει «πως είναι πιο πιθανό απο ποτέ, με δεδομένη την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Για την ακρίβεια, το έχω δηλώσει από την επομένη του δημοψηφίσματος για το Brexit, και τίποτα ως τώρα δεν μου έχει αλλάξει τη γνώμη».

Κατά τη διάρκεια της ίδιας εκπομπής η κ. Στέρτζον κατηγόρησε την πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι για την άρνησή της να συζητήσει στη Βουλή των Κοινοτήτων την τακτική που θα ακολουθήσει στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, χαρακτηρίζοντας τη στάση αυτή ως «αστήρικτη, και ειλικρινά απαράδεκτη».

Σε μια άλλη της συνέντευξη, στο BBC αυτή τη φορά, η πρωθυπουργός της Σκωτίας είπε: «Θα υπερασπιστώ το δικαίωμα της Σκοτίας να ακουστεί η φωνή της. Δεν θεωρώ ότι είναι δίκαιο για τη Σκωτία να συρθεί εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κοινής Αγοράς, και να υποστεί όλες τις επιπτώσεις που αυτά μπορεί να φέρουν, ενώ εμείς ψηφίσαμε υπέρ της παραμονής».

 

Διαβάστε επίσης:

Συρία: Επίθεση αυτοκτονίας σε καταυλισμό προσφύγων

Σάλος στις ΗΠΑ για τον πατέρα που εγκατέλειψε την 5χρονη κόρη του στο κρύο – ΒΙΝΤΕΟ

Η Πίπα Μίντλετον θέλει να προκαλέσει εντύπωση με το νυφικό της

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ