Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Σύμμαχος – κλειδί των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ η Ελλάδα

Ως αναντικατάστατο σύμμαχο και σύμμαχο – κλειδί των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ χαρακτήρισε την Ελλάδα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει τις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν αλλά και για το τι θα κάνουν οι ΗΠΑ σε περίπτωση που η Τουρκία επιτεθεί στην Ελλάδα, απάντησε τα εξής:

«Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Τουρκίας, να συνεργάζονται για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών με διπλωματικό τρόπο. Προτρέπουμε τους συμμάχους μας να αποφύγουν τη ρητορική που θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω την ένταση».

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον, λέγοντας ότι «η (αμερικανική) κυβέρνηση είχε ένα σημαντικό γύρο συναντήσεων με τους (Έλληνες) ομολόγους μας. Γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα είναι ένας αναντικατάστατος σύμμαχος και ένας σύμμαχος κλειδί των Ηνωμένων Πολιτειών στο ΝΑΤΟ. Ομοίως, η Τουρκία είναι ένας σημαντικός εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών και ένας σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Θέλουμε να δούμε τους εταίρους μας να συνεργάζονται για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ