“Στείλτε μας την Τιμοσένκο”

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε δήλωσε σε συνέντευξή του στο γερμανικό Τύπο πως οι χώρες της ΕΕ δεν θέλουν να επικυρώσουν τη συμφωνία σύνδεσης με την Ουκρανία λόγω της ανησυχίας για την τύχη της αντιπολιτευόμενης Γιούλια Τιμοσένκο.

“Με τους εταίρους μας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμφωνούμε ομόφωνα πως η συμφωνία σύνδεσης της ΕΕ με την Ουκρανία δεν μπορεί να επικυρωθεί όσο το κράτος δικαίου στην Ουκρανία δεν εξελίσσεται προς τη σωστή κατεύθυνση”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών στην περιφερειακή εφημερίδα “Rheinische Post”.

Ο Βεστερβέλε αρνήθηκε πάντως να κάνει λόγο για μποϊκοτάζ του ποδοσφαιρικού Euro 2012, το οποίο συνδιοργανώνουν η Ουκρανία και η Πολωνία. Σε συνέντευξή της σε μια άλλη εφημερίδα, η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε πως θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή αν θα μεταβεί στην Ουκρανία για να παρακολουθήσει τα ματς της ομάδας της Γερμανίας, ένα από τα μεγάλα φαβορί του τουρνουά που αρχίζει τον ερχόμενο μήνα.

Η Μέρκελ επανέλαβε επίσης την προσφορά της κυβέρνησής της να σταλεί η Τιμοσένκο στη Γερμανία για να υποβληθεί σε ιατρική θεραπεία. Η πρώην πρωθυπουργός είναι φυλακισμένη, άρρωστη και πραγματοποιεί απεργία πείνας.     

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ