Σταλινικές εποχές…

Με την άρνηση Ρωσίδας δικαστή να επιτρέψει την ακρόαση δέκα μαρτύρων υπεράσπισης και τις καταγγελίες ότι οι Αρχές στερούν από τα μέλη των Pussy Riot τροφή και ύπνο, οι δικηγόροι του γυναικείου ρωσικού πανκ συγκροτήματος μιλούν για επιστροφή σε πρακτικές της «σοβιετικής εποχής».Σύμφωνα με τον Guardian, στη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας της δίκης, φρουροί άρπαζαν δημοσιογράφους και τους πετούσαν έξω από την αίθουσα κατά βούληση. Σύμφωνα με τη Βιολέτα Βόλκοβα, δικηγόρο των τριών μελών του συγκροτήματος που κατηγορούνται για χουλιγκανισμό, καθώς στράφηκαν κατά του Πούτιν σε συναυλία σε καθεδρικό ναό, οι Αρχές βασανίζουν τις τρεις γυναίκες, αρνούμενες να τους παρέχουν τροφή και στερώντας τους τον ύπνο.

Μετά από μία εβδομάδα απόρριψης και επιπλήξεων από τη δικαστή, αναφέρει η εφημερίδα, η δικηγόρος δεν κρύβει την οργή της.

«Ακόμα και στη σοβιετική εποχή, στον καιρό του Στάλιν, τα δικαστήρια ήταν πιο ειλικρινή σε σχέση με αυτό εδώ» φώναξε ο δικηγόρος του γκρουπ Νικολάι Πολόζοφ εντός της δικαστικής αίθουσας.Το δικαστήριο αρνήθηκε να ακούσει όλες τις ενστάσεις της υπεράσπισης και από τους 13 μάρτυρες υπεράσπισης που κλήθηκαν να καταθέσουν, το δικαστήριο δέχθηκε να ακούσει μόνο τρεις. Αντιθέτως, το δικαστήριο άκουσε όλους τους μάρτυρες της κατηγορούσας αρχής.

Να θυμίσουμε ότι χθες ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε το δικαστήριο «να μην κρίνει πολύ αυστηρά» τις τρεις γυναίκες, οι οποίες αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και επτά ετών εάν κριθούν ένοχες.Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στην προσεχή εβδομάδα. ΠΗΓΗ: ΙΝ.GR  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ