Στα ίχνη του τάφου της Κλεοπάτρας – Τι υποστηρίζουν αρχαιολόγοι

Αρχαιολογική σκαπάνη ενδεχομένως να φέρει σύντομα στο φως τον τάφο της Κλεοπάτρας, της τελευταίας Φαραώ της Αιγύπτου. Μία αρχαιολόγος ακολουθώντας μία αρχαία προφητεία που πηγάζει από θρύλο για το κυνήγι της αθανασίας είναι πεπεισμένη ότι η Κλεοπάτρα είναι θαμμένη σε ναό κοντά στην Αλεξάνδρεια.

Η Κάθλιν Μαρτίνεζ, επικεφαλής ομάδας αρχαιολόγων που κάνουν ανασκαφές στον αρχαίο ναό “Ταπόσιρις η μεγάλη”, κοντά στην Αλεξάνδρεια εκτιμά ότι στα έγκατα του ναού βρίσκεται θαμμένη η Κλεοπάτρα και ο Μάρκος Αντώνιος.

Η Μαρτίνεζ πιστεύει ότι μετά την αυτοκτονία του Μάρκου Αντώνιου και προτού αυτοκτονήσει η ίδια, η Κλεοπάτρα έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες να τη θάψουν μαζί με τον αγαπημένος της στον ναό “Ταπόσιρις η μεγάλη”. Στο όνομα του ναού συμπεριλαμβάνεται η λέξη Όσιρις, γεγονός που σύμφωνα με την αρχαιολόγο σημαίνει ότι εκεί μπορεί να έχει θαφτεί κάποιο από τα μέλη του δολοφονημένου θεού. Εξαιτίας αυτού, η Κλεοπάτρα επέλεξε τον ναό, πιστεύοντας ότι μέσα του κρύβει τη δύναμη των θεών που θα προσφέρει την αθανασία στην ίδια και στον Αντώνιο.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.