Στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας φωτίστηκε το Βερολίνο και το Παρίσι

Στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας φωτίστηκε η  Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο, το πιο αναγνωρίσιμο σύμβολο της γερμανικής πρωτεύουσας, σε μία ένδειξη αλληλεγγύης και ενότητας στο Κίεβο καθώς κλιμακώνεται η κρίση με τη Ρωσία.

Επίσης, σε μια παρόμοια κίνηση προχώρησε και το Παρίσι, καθώς στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας “λούστηκε” το δημαρχείο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Το Βερολίνο, που αντιπροσώπευε την πύλη εισόδου στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου έως το φθινόπωρο του 1989 οπότε έπεσε το Τείχος του Βερολίνο, έστελνε σαφές σήμα για μια ελεύθερη και κυρίαρχη Ουκρανία, ανέφεραν οι Αρχές.

“Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με τον λαό της Ουκρανίας, τους διάφορους Βερολινέζους με ουκρανικές ρίζες, αλλά επιπλέον με τους διάφορους Ρώσους που χρειάζονται ειρήνη στη Ρωσία και την Ουκρανία”, ανέφερε σε ανακοίνωση η δήμαρχος του Βερολίνου, Φραντσίσκα Γκίφεϊ. “Όλοι χρειάζονται το τέλος της κλιμάκωσης και μια ειρηνική διευθέτηση” πρόσθεσε.

Η δήμαρχος του Παρισιού AνΧινταλγκό, ανέφερε νωρίτερα την Τετάρτη, ότι “μόλις για άλλη μια φορά, το φάσμα του πολέμου πλανάται στο κατώφλι της Ευρώπης”.

Η Ουκρανία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Τετάρτη και έδωσε εντολή στους κατοίκους της στη Ρωσία να φύγουν, ενώ η Μόσχα άρχισε να εκκενώνει την πρεσβεία της στο Κίεβο καθώς αυξάνονται οι φόβοι για επίθεση του ρωσικού στρατού.

Πηγή: Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ