Spiegel ρεπορτάζ για τον ΣΤΑΘΗ

“Οι Έλληνες σχολιαστές και σκιτσογράφοι καλλιεργούν πλέον μόνο μία εχθρική εικόνα, αυτή των Γερμανών που θέλουν να εγκαθιδρύσουν ένα τέτερτο Ράϊχ στην Αθήνα” γράφουν οι δημοσιογράφοι του  Γερμανικού περιοδικού Spiegel Julia Amalia Heyer και Ferry Batzoglou.”Παρ’ ότι έχει κουραστεί να ζωγραφίζει διαρκώς κακούς Γερμανούς, εξακολουθεί να το κάνει διαφοροποιώντας ελαφρώς τα σκίτσα” αναφέρει το δημοσίευμα για τον Στάθη Σταυρόπουλο και συνεχίζει “ο γνωστός Έλληνας σκιτσογράφος ντύνει την Άνγκελα Μέρκελ με στολές των Ναζί και την παρουσιάζει να τρομάζει τα Ελληνάκια. Τον Γερμανό επικεφαλής της ευρωπαϊκής ομάδας διάσωσης (Τaskforce), Χορστ Ράιχενμπαχ τον παρουσιάζει ως αξιωματικό της Βέρμαχτ που παίζει ως μαριονέτες τους Ελληνες πολιτικούς.”Εν τω μεταξύ οι ένστολοι “κακός Γερμανοί-  αρπάζουν από μια μητέρα το παιδί της ή μετράνε τα φασόλια στη φασολάδα” και ο Στάθης λέει “Τι να κάνω, αυτή  είναι η κατάσταση”.Το Γερμανικό περιοδικό επισημαίνει ότι ακόμα και η New York Times έχουν χρησιμοποιήσει σκίτσα του Στάθη ενώ αναφέρει ότι ο ίδιος χαρακτηρίζει τα έργα του “περισσότερο τραγικά παρά κωμικά”.

“Σπάνια απεικονίζονται οι Γερμανοί ως τόσο απεχθείς όσο τώρα στην Ελλάδα, ακόμα και όταν  άλλοι Ευρωπαίοι σκιτσογράφοι “θυμούνται” περιστασιακά, παρόμοια περιστατικά της ιστορίας του εθνικοσοσιαλισμού στη Γερμανία”, τονίζει το Spiegel.

Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στον Γιώργο Τράγκα και το πρόστιμο του ΕΣΡ στον REAL FM. “Ο Ραδιοφωνικός σταθμός του REAL FM  τιμωρήθηκε με την επιβολή προστίμου ύψους 25.000 ευρώ επειδή σε δύο από τις εκπομπές του ο Τράγκας εξύβρισε την κ. Μέρκελ. Ενώ κάθε βράδυ ο  ίδιος δημοσιογράφος εξεγείρεται στην εκπομπή του Χωρίς Αναισθητικό ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές και επικρίνει τα βάρβαρα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα.”   

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ