Spiegel: Οι Έλληνες πολεμούν για ντομάτες

Spiegel: Οι Έλληνες πολεμούν για ντομάτες

 

«Οι Έλληνες πολεμούν για ντομάτες και πράσα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της ηλεκτρονικής έκδοσης του περιοδικού Spiegel, στο οποίο αναφέρεται:

«Οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων μοίρασαν σε λιγότερο από 2 ώρες 50 τόνους οπωροκηπευτικά σε εκατοντάδες ανθρώπους, οι οποίοι λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης δεν μπορούν να σταθούν οικονομικά στα πόδια τους. Κατά της διάρκεια της διανομής όρμησε πλήθος πολιτών στο φορτηγό με τα προϊόντα, ενώ ένας άνδρας ποδοπατήθηκε και τραυματίστηκε».

«“Είναι πραγματικά δύσκολο. Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι κάποτε θα έφθανα εδώ“, λέει η 65χρονη Παναγιώτα Πετροπούλου, η οποία από μια σύνταξη 530 ευρώ πληρώνει 300 ευρώ ενοίκιο» σημειώνει το γερμανικό περιοδικό.

«Σε αντάλλαγμα του πακέτου βοήθειας που δέχτηκε η Ελλάδα από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, οι πολίτες της χώρας, έχουν υποστεί δραστικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Ο αριθμός των ανέργων έχει επίσης αυξηθεί δραματικά, ενώ η ποιότητα ζωής έχει εμφανώς διαφοροποιηθεί προς το χειρότερο» καταλήγει το Spiegel.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ