Spiegel: Η Μέρκελ τολμά τον συμβιβασμό

Την ώρα που στις Βρυξέλλες βρισκόταν σε εξέλιξη το θρίλερ με τη Σύνοδο Κορυφής, η ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού Spiegel έκανε λόγο για συμβιβασμό των δύο πλευρών.

Σε άρθρο αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις και αναλύοντας τις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου προσερχόμενης στη χθεσινή Σύνοδο εξηγεί πως η Μέρκελ είναι διατεθειμένη να βρεθεί λύση στο θέμα της Ελλάδας.

Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει τις δηλώσεις της Καγκελαρίου: «Γνωρίζετε ότι η επιτυχία της Ευρώπης στηρίζεται στην εξεύρεση συμβιβασμών. Οι συμβιβασμοί είναι εφικτοί όταν τα πλεονεκτήματα ξεπερνούν τα μειονεκτήματα. Η Γερμανία είναι έτοιμη να κάνει κάτι τέτοιο».

Πάντως, η ίδια έσπευσε να πει ότι η αξιοπιστία της Ευρώπης στηρίζεται ανέκαθεν στην τήρηση των δεσμεύσεων. «’Έχουμε μερικές μέρες ακόμα μέχρι τη συνάντηση της Δευτέρας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα το δημοσίευμα υπενθυμίζει τη δήλωση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής: «Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί μπορούμε να βρούμε μια αμοιβαία βιώσιμη λύση».

Διαβάστε επίσης:

Οι Γερμανοί επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη

Σόιμπλε: Σέβομαι τον ευγενή και πολιτισμένο Βαρουφάκη

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ