Σπάνια ασθένεια έκανε γυναίκα να μαχαιρώσει τον εαυτό της στο στομάχι – Ξύπνησε από κώμα και δεν το θυμόταν

Μία μητέρα μαχαίρωσε τον εαυτό της στο στομάχι και δεν το θυμάται εξαιτίας μίας σπάνιας ασθένειας. Η Σάρλοτ Χιούιτ από την Βρετανία δεν θυμάται τίποτα από την ημέρα του τραυματισμού της.

Έξι ημέρες μετά τον αυτοτραυματισμό της ξύπνησε σε κώμα στο Νοσοκομείο Preston και έμαθε τι είχε συμβεί. Η γυναίκα, που είναι μητέρα ενός παιδιού, πάσχει από τη νόσο του Χάντινγτον, μία ασθένεια που εμποδίζει τα μέρη του εγκεφάλου να λειτουργούν σωστά με την πάροδο του χρόνου και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με την ψυχική υγεία, ακόμη και ψύχωση.

«Περνούσα μια καλή μέρα, αλλά ακόμα είχα πολλές σκέψεις στο κεφάλι μου. Ζητούσα βοήθεια, αλλά ένιωθα σαν να με έσπρωχναν μακριά. Σύμφωνα με τον σύντροφο μου μπήκα στο σπίτι και φώναζα χωρίς λόγο», είπε στην εφημερίδα Sun η Σάρλοτ Χιούιτ.

«Μου είπε ότι πήρα ένα μαχαίρι και το κάρφωσα κατευθείαν στην πλευρά μου. Φώναζε: όχι, όχι. Αλλά είχε ήδη βγάλει το μαχαίρι εκείνη την στιγμή», ανέφερε η γυναίκα. Η νόσος του Χάντινγτον είναι μια κατάσταση που καταστρέφει κύτταρα του εγκεφάλου και επηρεάζει την ικανότητα κίνησης, σκέψης και την συμπεριφορά του ασθενή.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν δυσκολία συγκέντρωσης και κενά μνήμης, κατάθλιψη, πτώση και αδεξιότητα και ακούσιες συσπάσεις ή ανήσυχες κινήσεις των άκρων και του σώματος. Μπορεί επίσης να εμφανιστούν αλλαγές στη διάθεση και την προσωπικότητα, προβλήματα κατάποσης, ομιλίας και αναπνοής και δυσκολία στην κίνηση.

Δεν υπάρχει θεραπεία, αλλά οι ασθενείς μπορούν να λάβουν θεραπεία για θέματα ψυχικής υγείας, καθώς και εργοθεραπεία, λογοθεραπεία και φυσικοθεραπεία. Η νόσος μεταδίδεται από έναν από τους δύο γονείς και συνήθως οι ασθενείς λαμβάνουν διάγνωση μεταξύ των ηλικιών 30 και 50 ετών.

Η Σάρλοτ Χιούιτ διαγνώστηκε το 2014, σε ηλικία 23 ετών, αφού έκανε τεστ για την ασθένεια όταν είχε αποκτήσει τον γιο της. Στην αρχή η ζωή της συνεχίστηκε κανονικά. Μετά από πέντε χρόνια άρχισε να σκοντάφτει και το σώμα της να κάνει ακούσιες κινήσεις. Ξεχνούσε τα ραντεβού της στον γιατρό και να κλείσει το γκάζι της κουζίνας μετά το μαγείρεμα. Μία φορά έφτασε στο σημείο να ξεχάσει τον σκύλο της στο πάρκο.

Στη συνέχεια άρχισε να νιώθει θυμό και κατάθλιψη. Είχε περιστασιακά ξεσπάσματα δημόσια τα οποία δεν μπορούσε να ελέγξει. Μερικοί άνθρωποι νόμιζαν ότι ήταν μεθυσμένη ή απλώς είχε άσχημες συμπεριφορές.

Με την πάροδο του χρόνου, άρχισε να ντρέπεται και να νιώθει ότι κανείς δεν καταλάβαινε τι της συνέβαινε και ότι δεν ήταν δικό της λάθος. Τώρα έχει διαγνωστεί με ψύχωση, η οποία μπορεί να προκληθεί από την πάθηση, και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για να βοηθήσει στον έλεγχο των επεισοδίων. Μετά τον τραυματισμό της η Σάρλοτ Χιούιτ χρειάστηκε τρεις επεμβάσεις, με τους γιατρούς να σώζουν το ένα τέταρτο του εντέρου της.

γυναίκα σπάνια ασθένεια

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ