Σουηδία: Να μην υπάρξει χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων ζητούν οι ειδικοί

Την αναβολή ενδεχόμενης χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση των κρουσμάτων του κορονοϊού κατά ένα μήνα περίπου, ζήτησε σήμερα από την κυβέρνηση η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Σουηδίας, καθώς η χώρα πλήττεται από το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας είχε προτείνει την άρση ορισμένων από τα περιοριστικά μέτρα στις 11 Απριλίου. Μείωση σε μόλις οκτώ άτομα του επιτρεπόμενου αριθμού επισκεπτών στα θεματικά πάρκα, στις συναυλίες και στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, ήταν μία από τις προτάσεις της Υπηρεσίας, η οποία σήμερα αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως “η εξάπλωση της πανδημίας επιταχύνεται με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται το σύστημα υγείας”.

“Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Σουηδίας ως εκ τούτου προτείνει να μετατεθεί η ημερομηνία κατά την οποία θα μπορούν να ανοίξουν πάλι συγκεκριμένες δραστηριότητες μέχρι τις 3 Μαΐου με την προϋπόθεση ότι η κατάσταση με τα κρούσματα θα βελτιωθεί” προσθέτει.

Υπενθυμίζεται πως στην αρχή της πανδημίας του κορονοϊού τον Μάρτιο του 2020, η Σουηδία έχει βασιστεί κυρίως σε εθελοντικού τύπου μέτρα για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού, όμως σταδιακά αύξησε τους περιορισμούς μετά την αύξηση του ρυθμού μόλυνσης προς το τέλος του περασμένου χρόνου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ