Σουηδία exit poll: Ελαφρύ προβάδισμα για τους κεντροαριστερούς

Το κεντροαριστερό μπλοκ εξασφαλίζει ελαφρύ προβάδισμα έναντι του δεξιού -ακροδεξιού μπλοκ στην ψηφοφορία των βουλευτικών εκλογών στη Σουηδία, σύμφωνα με δύο νεότερα exit poll, για τις εθνικές εκλογές στη χώρα, η οποία πρόσφατα εγκατέλειψε την ουδετερότητα και εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ.

Το κεντροαριστερό μπλοκ της απερχόμενης πρωθυπουργού Μαγκνταλένα Αντερσον εξασφαλίζει 49,8% έως 50,6% των ψήφων, έναντι 48,0% έως 49,2% του δεξιού/ακροδεξιού μπλοκ.
Το ακροδεξιό κόμμα των Δημοκρατών της Σουηδίας συγκεντρώνει ιστορικό ποσοστό 20,5%-21,3%, σύμφωνα με τα δύο exit poll των τηλεοπτικών δικτύων SVT και TV4.

Τα πρώτα αποτελέσματα

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι το κεντροαριστερό μπλοκ της Σουηδίας εξασφαλίζει το 49,8% των ψήφων στις σημερινές βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με το exit poll της δημόσιας τηλεόρασης SVT. Το ποσοστό αυτό του δίνει κοινοβουλευτική πλειοψηφία 176 εδρών που εγγυάται μία ακόμη πρωθυπουργική θητεία για την Μαγκνταλένα Αντερσον.
Το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα εξασφαλίζει το 29,3% των ψήφων έναντι 28,3% το 2018, σύμφωνα με το exit poll της δημόσιας τηλεόρασης SVT.
Σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις, το δεξιό-ακροδεξιό μπλοκ εξασφάλιζε το 48% των ψήφων.
Οι Σουηδοί Δημοκράτες εξασφαλίζουν, σύμφωνα με το exit poll της δημόσιας τηλεόρασης το 20,5% των ψήφων έναντι 17,5% το 2018.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ