Σόου Ερντογάν στην πλατεία Ταξίμ: Μοίρασε κουλούρια… Θεσσαλονίκης στο πλήθος – ΒΙΝΤΕΟ

Με την οικονομία της Τουρκίας να μην πηγαίνει καλά, ο Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να στήσει ένα επικοινωνιακό σόου. Ο Τούρκος πρόεδρος βρέθηκε την Παρασκευή στην πλατεία Ταξίμ, μετά την προσευχή της Παρασκευής στο τέμενος της περιοχής, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Οι πολίτες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τον ερχομό του προέδρου Ερντογάν και στήθηκαν έξω από το τζαμί για να τον χαιρετίσουν. Μόλις βγήκε από το τζαμί, ο Τούρκος πρόεδρος βλέποντάς τους, κατευθύνθηκε σε έναν κουλουρά της πλατείας, πήρε κουλούρια… Θεσσαλονίκης και άρχισε να τα μοιράζει στο συγκεντρωμένο πλήθος, έχοντας και μια σύντομη συνομιλία με πολίτες.

Στη συνέχεια ο Ερντογάν αποχώρησε για να παραστεί στη Διεθνή Σύνοδο Κορυφής Γυναικών και Δικαιοσύνης.

Δείτε το βίντεο:

Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγες μέρες, οι Τούρκοι διεκδίκησαν και το κουλούρι με σουσάμι. Και μπορεί ο καθένας από εμάς να έχει αγαπημένη συνήθεια να απολαμβάνει στο πρωινό του το κουλούρι Θεσσαλονίκης, όμως, την «καταγωγή» του διεκδικούν οι Τούρκοι. Μάλιστα υποστηρίζουν, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το OPEN, ότι η Ελλάδα εποφθαλμιά να οικειοποιηθεί το κουλούρι, καθώς υποστηρίζουν ότι πρόκειται για τουρκικό προϊόν. Όπως λένε είναι οθωμανικό σνακ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ