Σομαλία:Ο ΟΗΕ στηρίζει τη νέα κυβέρνηση

Σομαλία:Ο ΟΗΕ στηρίζει τη νέα κυβέρνηση

Την υποστήριξή του στη νέα ηγεσία της Σομαλίας εξέφρασε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, εν όψει της διάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στο Λονδίνο, με τη δέσμευση πως θα γίνει ό,τι είναι δυνατό για την ανοικοδόμηση της χώρας, η οποία εδώ και δύο δεκαετίες πλήττεται από τον εμφύλιο πόλεμο.

Ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Γιαν Έλιασον, είπε ότι τα Ηνωμένα Έθνη προσδοκούν να στραφούν περισσότερο στις προσπάθειες του Οργανισμού για τα αναπτυξιακά έργα από ότι στην ανθρωπιστική βοήθεια, καθώς η Σομαλία έχει αρχίσει να ανακτά τις δυνάμεις της από τα χρόνια ανομίας, βίας και λιμού που βίωσε κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.

«Ο κύριος λόγος που τρέφουμε πλέον ελπίδες, περισσότερο από ποτέ, είναι ότι η νέα ηγεσία χαρακτηρίζεται από το αίσθημα ευθύνης», δήλωσε ο Έλιασον στον πρακτορείο Ρόιτερς.

«Βρέθηκα στη Σομαλία το 1992, όταν ο λιμός και οι μαζικοί θάνατοι ήταν στο αποκορύφωμά τους. Το γεγονός ότι θα συναντηθώ με μια κυβέρνηση που τη διέπει η νομιμότητα, είναι κάτι που πρέπει να υποστηρίξουμε», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Σομαλίας, Χασάν Σείχ Μοχάμουντ, σε κοινή συνέντευξη που θα παραχωρήσουν μετά το τέλος της διάσκεψης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ