Σομαλία: Για πρώτη φορά αφαιρέθηκε σφαίρα από την κλειτορίδα γυναίκας

Μια γυναίκα στη Σομαλία χρειάστηκε να υποβληθεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση για να της αφαιρεθεί σφαίρα από την κλειτορίδα.

Η γυναίκα φέρεται να χαλάρωνε στο σπίτι της όταν χτυπήθηκε από την αδέσποτη σφαίρα. Η περίπτωσή της αναφέρεται στο International Journal of Surgery Case Reports και η εικόνα από την ακτινογραφία φαίνεται σαν η γυναίκα να έχει κάνει piercing, στην συγκεκριμένη περιοχή. «Από όσο γνωρίζουμε, αυτός είναι ο πρώτος παράξενος τραυματισμός από σφαίρα που διεισδύει στην περιοχή του αιδοίου (το εξωτερικό μέρος των γυναικείων γεννητικών οργάνων) και η σφαίρα συγκρατείται σφαίρα στην κλειτορίδα», έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η 24χρονη άγνωστη ασθενής χαλάρωσε στο σπίτι της, όταν ξαφνικά μια αδέσποτη σφαίρα πέρασε από το ταβάνι της και τη χτύπησε στα γεννητικά όργανα. Αιμόφυρτη η γυναίκα πήγε στο νοσοκομείο Ερντογάν στο Μογκαντίσου, όπου μια αξονική τομογραφία αποκάλυψε ότι το βλήμα είχε κολλήσει μέσα στην κλειτορίδα της. Από όσο γνώριζαν οι συγγραφείς της μελέτης, αυτή ήταν η πρώτη τέτοια περίπτωση.

«Θεωρούσαμε ότι ήταν σπάνιο και ενδιαφέρον», έγραψαν για το περιστατικό σημειώνοντας ότι το βλήμα ευτυχώς πέτυχε με μικρή ταχύτητα την γυναίκα αλλιώς η υγεία της θα μπορούσε να ήταν σε κίνδυνο.

Οι χειρουργοί έκαναν τοπική αναισθησία και αφαίρεσαν το βλήμα. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν επιπλοκές, και η γυναίκα πήρε εξιτήριο την επόμενη μέρα σε «καλή κατάσταση».

(Φωτό: International Journal of Surgery Case Reports)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ