Σοκαριστικό ηχητικό ντοκουμέντο: Ουκρανοί στρατιώτες υπερασπίζονται νησί κατά ρωσικού πλοίου

Νεκροί είναι 13 στρατιώτες που είχαν τοποθετηθεί στο μικρό αλλά στρατηγικής σημασίας Φιδονήσι στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας, όταν δέχτηκαν τα πυρά από ρωσικά πολεμικά πλοία, σύμφωνα με τα ουκρανικά Μέσα.

Οι Ρώσοι επικοινώνησαν με τους στρατιώτες και ανέφεραν ότι είναι “ρωσικό πολεμικό” απαιτώντας την παράδοση των Ουκρανών, αλλιώς θα άνοιγαν πυρ. Ο διάλογος ακούγεται στο ηχητικό ντοκουμέντο που έρχεται στη δημοσιότητα.

“Εδώ είναι ρωσικό πολεμικό πλοίο, επαναλαμβάνω. Σας προτείνω να παραδώσετε τα όπλα σας και να συνθηκολογήσετε, αλλιώς θα ανοίξω πυρ. Λαμβάνετε;” ακούγονται οι Ρώσοι να λένε στους συνοριοφύλακες.

“Αυτό είναι” ακούγεται ένας από τους Ουκρανούς φύλακες να λένε. “Να του πω να πάει να γ@@@εί;” αναρωτιέται ένας άλλος. “Σε κάθε περίπτωση” προσθέτει ένας άλλος.

Ο φύλακας ανεβάζει τη φωνή και ακούγεται να λέει: “Ρωσικό πλοίο, άει γ@@@ου”. Όλοι οι στρατιώτες σκοτώθηκαν. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε την Πέμπτη ότι οι 13 συνοριοφύλακες θα τιμηθούν μετά θάνατον για την ηρωική υπεράσπιση του νησιού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ