Σοκαριστική εξομολόγηση από την Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ: Είμαι θύμα σεξουαλικής επίθεσης

Σε μία σοκαριστική αποκάλυψη προχώρησε μία από τις πιο προβεβλημένες πολιτικούς των Δημοκρατικών, η βουλευτής του Κογκρέσου, Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, δηλώνοντας ότι είναι θύμα σεξουαλικής επίθεσης. Κατηγορώντας τους Ρεπουμπλικανούς ότι παρακάμπτουν την ευθύνη για την εισβολή στο Καπιτώλιο τον περασμένο μήνα, χρησιμοποιώντας “τακτικές ανθρώπων που κακοποιούν”, αποκάλυψε την τραυματική της εμπειρία. “Είμαι θύμα σεξουαλικής επίθεσης. Και δεν έχω μιλήσει σε πολλούς ανθρώπους γι’ αυτό” είπε προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, που εκπροσωπεί τη 14η περιφέρεια της Νέας Υόρκης, έχει στοχοποιηθεί αρκετά συχνά από τους συντηρητικούς. Σε live στο Instagram τη Δευτέρα το βράδυ, η 31χρονη πολιτικός αναφέρθηκε σύντομα στον εφιάλτη της, αλλά είπε: “Όταν ζούμε κάτι τραυματικό, αυτό το τραύμα συνδέεται με το άλλο”. Εξαπέλυσε “πυρά” κατά των συντηρητικών Ρεπουμπλικανών όπως ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ που αρνήθηκε αυτό που εκείνη περιέγραψε ως την ευθύνη τους για την εισβολή στο Καπιτώλιο, που προκάλεσε τον θάνατο πέντε ανθρώπων. Αφού ο Κρουζ την προηγούμενη εβδομάδα με την Οκάσιο Κορτέζ σε ένα πολιτικό ζήτημα εκείνη τον κατακεραύνωσε λέγοντας: “Σχεδόν με δολοφονήσατε πριν από τρεις εβδομάδες, οπότε τώρα δεν συμμετέχετε σ’ αυτό”.

Στο live της τη Δευτέρα, άσκησε κριτική στον Τσιπ Ρόι, βουλευτή του Τέξας, που απαιτούσε από εκείνη να απολογηθεί στον Τεντ Κρουζ. “Αυτές είναι τακτικές αυτών που κακοποιούν” είπε και συνέχισε: “Ή μάλλον, αυτές είναι τακτικές που χρησιμοποιούν οι δράστες κακοποίησης. Οπότε ενώ βλέπω αυτό να συμβαίνει, πώς αισθάνομαι, πώς αισθάνθηκα… ήταν “όχι ξανά. Δεν θα το αφήσω να συμβεί ξανά σ’ εμένα. Δεν θα αφήσω να συμβεί σε άλλους ανθρώπους που έχουν υπάρξει θύματα αυτής της κατάστασης ξανά. Και δεν θα αφήσω αυτό να συμβεί στη χώρα μας. Δεν θα το αφήσουμε να συμβεί”.

Παράλληλα, στο Instagram Live, είπε: “Ο λόγος που γίνομαι τόσο συναισθηματική είναι επειδή αυτοί οι τύπου που μας λένε να προχωρήσουμε… είναι οι ίδιοι που έχουν τακτικές ανθρώπων που κακοποιούν. Και εγώ είμαι θύμα σεξουαλικής επίθεσης… Δεν το έχω πει σε πολλούς ανθρώπους στη ζωή μου”.

Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς να υπάρξει λογοδοσία. Δεν μπορούμε να θεραπεύσουμε χωρίς να υπάρξει λογοδοσία. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που μας λένε να προχωρήσουμε, το κάνουν με τη δική τους ευκολία. Αυτοί που λένε “πρέπει να προχωρήσουμε, δεν πρέπει να έχουμε λογοδοσία και λοιπά λένε “μπορείτε να το ξεχάσετε ώστε να το ξανακάνουμε;”. Ακολούθως η Οκάσιο-Κορτέζ περιέγραψε τη στιγμή που κρύφτηκε στο μπάνιο στο γραφείο της στο Κογκρέσο στη διάρκεια της εισβολής των υποστηρικτών του Τραμπ στο Καπιτώλιο. “Σκέφτηκα ότι θα πέθαινα” είπε και περιέγραψε τη στιγμή που μπήκε στο γραφείο ένας λευκός άνδρας φωνάζοντας “πού είναι, πού είναι;” Ήταν αστυνομικός του Καπιτωλίου, όπως είπε, αλλά την κοίταξε με εχθρότητα και θυμό και δεν έδωσε τα στοιχεία του ως μέρος των δυνάμεων επιβολής του νόμου. Όπως σημείωσε, αυτή και οι συνεργάτες της δεν ήξεραν αν ο αστυνομικός ήταν εκεί για να τους βοηθήσει ή να τους βλάψει.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alexandria Ocasio-Cortez (@aoc)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ