Σοκάρει η υπόθεση «Κωσταλέξι» στη Σουηδία – Κρατούσε αιχμάλωτο τον γιο της για 28 χρόνια

Μνήμες της υπόθεσης «Κωσταλέξι» φέρνει η αποκάλυψη της σουηδικής αστυνομίας για περιστατικό στη Στοκχόλμη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, οι σουηδικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη μητέρας που κρατούσε για 28 ολόκληρα χρόνια τον γιο της φυλακισμένο στο διαμέρισμά τους.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης ξεκίνησε από συγγενή που υποψιαζόταν ότι κάτι δεν πάει καλά. Έτσι αποφάσισε να εισβάλει στο σπίτι και αντίκρισε σε άθλια κατάσταση τον 41χρονο άνδρα χωρίς δόντια και γεμάτo πληγές με την εισαγγελέα της Στοκχόλμης Έμμα Όλσον να δηλώνει πως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση.

Η εφημερίδα Expressen μετέδωσε ότι ο γιος της 70χρονης απομακρύνθηκε από το σχολείο σε ηλικία περίπου 12 ετών. «Βρέθηκε δίπλα σε δύο ημερολόγια από το 1995 και το 1996 στον τοίχο του διαμερίσματος», γράφει η εφημερίδα. Η μητέρα πάντως αρνείται τις κατηγορίες για παράνομη φυλάκιση και σοβαρές σωματικές βλάβες, δήλωσε η εισαγγελέας της Στοκχόλμης.

«Εξετάζουμε για πόσο καιρό ήταν φυλακισμένος, αλλά υποθέτουμε ότι ήταν ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Reuters.

Πηγή: Expressen.se

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ