Σοκ: Βρέφος έβγαλε όγκο στο στόμα που του έχει προκαλέσει παράλυση – Προσοχή σκληρές εικόνες

Στη Μεγάλη Βρετανία αναμένεται να μεταφερθεί ένα κοριτσάκι από τη Μαλαισία που εμφάνισε έναν τεράστιο καρκινικό όγκο, ο οποίος καλύπτει το στόμα της.

Η μικρούλα Αϊνούλ Μαρντία Αχμάντ Σαφιουντίν υπεβλήθη σε χημειοθεραπεία από τότε που ήταν τριών μηνών, αλλά η θεραπεία δεν βοήθησε στην καθυστέρηση της ανάπτυξης.

Το εννιά μηνών κοριτσάκι φέρεται να έχει όγκο εξωγοναδικών γεννητικών κυττάρων, το οποίο συμβαίνει όταν τα κύτταρα που συνήθως σχηματίζουν το σπέρμα και τα ωάρια τοποθετούνται λανθασμένα στη μήτρα.

Η Αϊνουλ αναμένεται να ταξιδέψει στο Λονδίνο για μαγνητική και περαιτέρω θεραπεία. Ο πατέρας της, ο 24χρονος Αχμάντ Σαφιουντίν Αχμάντ Ραζάκ, ευχαρίστησε όσους προσέφεραν χρήματα για τον αγώνα της κόρης τους ενώ η οικογένεια περιμένει να εκδοθούν τα εισιτήρια για το ταξίδι. Ο άνδρας λέει ότι το ταξίδι μπορεί να είναι ριψοκίνδυνο για τη μικρούλα λόγω της κατάστασής της.

Σύμφωνα με τη μητέρα της Αϊνούλ, ο όγκος στο στόμα της μικρής συνεχίζει να αναπτύσσεται παρά τη χημειοθεραπεία στην οποία υποβάλλεται εδώ και έξι μήνες. Το κοριτσάκι έχει χάσει την ενέργειά του και πλέον δεν μπορεί να κινηθεί καθόλου προκαλώντας παράλυση στο σώμα του όπως λέει η μητέρα του.

Ο όγκος φέρεται να προέρχεται από τα γεννητικά κύτταρα, τα οποία αναπτύσσονται συνήθως στο σπέρμα και τα ωάρια. Οι όγκοι των γεννητικών κυττάρων είναι πιο συνήθεις στις ωοθήκες ή στα ανδρικά γεννητικά όργανα. Ωστόσο, τα γεννητικά κύτταρα κάποιες φορές μπορεί να αναπτυχθούν και σε άλλα μέλη του σώματος όταν ένα μωρό μεγαλώνει στη μήτρα. Διαφορετικά, ο καρκίνος μπορεί να ξεκινήσει στις ωοθήκες ή στα γεννητικά όργανα του άνδρα και να εξαπλωθεί σε πολύ πρώιμο στάδιο, με τον αρχικό όγκο είτε να εξαφανίζεται είτε να είναι ελάχιστος ώστε να εντοπιστεί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ