Σοκ στην Ιταλία: Καθηγήτρια μαχαιρώθηκε από 13χρονο μαθητή στην είσοδο του σχολείου – Βιντεοσκόπησε την επίθεση – ΒΙΝΤΕΟ

ΙΤΑΛΙΑ

Σε κατάσταση σοκ είναι η βόρεια Ιταλία από την επίθεση με μαχαίρι που εξαπέλυσε μαθητής, μόλις 13 ετών, σε καθηγήτρια του μπροστά στην είσοδο σχολείου στο Μπέργκαμο. Το συμβάν έγινε σήμερα Τετάρτη.

Η εκπαιδευτικός που είναι 57 ετών μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο και η ζωή της δεν κινδυνεύει.

Ο 13χρονος, όπως κατέθεσαν αυτόπτες μάρτυρες, βιντεοσκόπησε την επίθεση με κινητό τηλέφωνο. Φορούσε μπλούζα με γραμμένο “vendetta” (εκδίκηση) και παντελόνι στρατιωτικού τύπου.

Σε χρόνο ρεκόρ τον ακινητοποίησαν ένας καθηγητής και δυο διοικητικοί υπάλληλοι και διαπίστωσαν ότι είχε στην τσέπη του και ένα αεροβόλο πιστόλι. Για τους υπόλοιπους μαθητές ενεργοποιήθηκε, όπως προβλέπεται σε, αυτές τις περιπτώσεις, ειδική υποστήριξή από ομάδα ψυχολόγων και στη συνέχεια οι γονείς κλήθηκαν να παραλάβουν τα παιδιά από το σχολείο πριν την κανονική ώρα λήξης των μαθημάτων.

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστό για ποιο λόγο ο δεκατριάχρονος επιτέθηκε με τον βάρβαρο αυτό τρόπο στην καθηγήτριά του.