Σόιμπλε:Ποτέ δεν είδα μεθυσμένο τον Γιούνκερ

Σόιμπλε:Ποτέ δεν είδα μεθυσμένο τον Γιούνκερ

 

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπερασπίσθηκε σθεναρά σήμερα τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, που αναμένεται ότι θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εναντίον ισχυρισμών στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης και δηλώσεων ενός εξέχοντος συναδέλφου του στην ΕΕ για το πόσο πίνει.

Η υποψηφιότητα του Γιούνκερ για την προεδρία της Επιτροπής επιβεβαιώθηκε την περασμένη εβδομάδα από τους ηγέτες της ΕΕ, αλλά μόνον έπειτα από μια έντονη εκστρατεία της Βρετανίας για να εμποδίσει τον πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου να εξασφαλίσει την κορυφαία θέση της ΕΕ.

Μια βρετανική εφημερίδα αναφέρει, επικαλούμενη πηγή την οποία δεν κατονομάζει, πως ο Γιούνκερ, ο οποίος ήταν για καιρό επικεφαλής του Eurogroup, του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, έπινε κονιάκ για πρωινό.

“Είμαι μέλος του Eurogroup από τα τέλη του 2009 και ουδέποτε αντελήφθην —ούτε το απόγευμα ούτε το βράδυ ούτε νωρίς το πρωί ούτε έπειτα από μακροχρόνιες νυκτερινές συνεδριάσεις— να είναι μεθυσμένος οποιοσδήποτε, όχι μόνον ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ”, δήλωσε ο Σόιμπλε μιλώντας στην ένωση ξένων ανταποκριτών στο Βερολίνο.

“Ουδέποτε είπα πως ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ απέχει των οινοπνευματωδών. Κι εγώ πίνω μερικές φορές, περιλαμβανομένων των συνεδριάσεων του Eurogroup, όπου μπορεί να πιω ένα ποτήρι κρασί με το δείπνο. Τότε εκείνος πίνει μπύρα. Αλλά ουδέποτε τον έχω δει μεθυσμένο”, δήλωσε ο Σόιμπλε.

Ο διάδοχος του Γιούνκερ στην προεδρία του Eurogroup, ο Ολλανδός Γερούν Ντάισελμπλουμ, είπε τον Ιανουάριο σε εκπομπή της ολλανδικής τηλεόρασης πως ο Γιούνκερ κάπνιζε και έπινε πολύ στις συναντήσεις.

Ο Γιούνκερ έχει αρνηθεί πως έχει πρόβλημα με το αλκοόλ.

“Απ’ όσα γνωρίζω, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είναι ένας καλός πρόεδρος του Eurogroup, εξέφρασε τη λύπη του για τον τρόπο με τον οποίο έγιναν κατανοητές οι δηλώσεις του”, δήλωσε ο Σόιμπλε.

Ο 59χρονος Γιούνκερ θα εμφανισθεί ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επικύρωση του διορισμού του στις 16 Ιουλίου, όπου αναμένεται ότι θα συγκεντρώσει τις ψήφους των περισσοτέρων κεντροδεξιών και κεντροαριστερών βουλευτών.

Ο Σόιμπλε δήλωσε ότι πιστεύει πως ο Γιούνκερ θα είναι ένας “πολύ ικανός” πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ