Σόιμπλε: Η Ελλάδα έχει περιθώριο μέχρι τις 30 Ιουνίου – BINTEO

«Η Ελλάδα έχει περιθώριο μέχρι τις 30 Ιουνίου» δήλωσε σε δημοσιογράφο του Bloomberg ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.  

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε συνέντευξη στο Bloomberg και απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου, έκανε την παρακάτω δήλωση: «Το πρόγραμμα για την Ελλάδα έχει πάρει δυο φορές παράταση. Αν η Ελλάδα θέλει να λάβει τα κεφάλαια που εκκρεμούν τότε πρέπει να έλθει σε μια συμφωνία έως την 30η Ιουνίου».

«Η διορία σας είναι μέχρι τις 30 Ιουνίου» σχολιάζει ο δημοσιογράφος για να πάρει την απάντηση από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών: «Αυτή είναι η προθεσμία του προγράμματος».

Ο Γερμανός υπουργός συμπλήρωσε ότι σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα θα παραμείνει τμήμα της Ευρώπης. «Ό,τι κι αν συμβεί, παραμένει στην Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε, διευκρινίζοντας ότι αν μείνει στην ευρωζώνη θα πρέπει να δημιουργήσει τις συνθήκες για κάτι τέτοιο. Όμως το αν θα έχει τα χρήματα για να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, αυτό είναι κυρίως απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης.

«Αν θέλει βοήθεια, θα της τη δώσουμε, όπως κάναμε τα τελευταία χρόνια, αλλά φυσικά, εντός του πλαισίου όσων έχουμε συμφωνήσει», κατέληξε.

Δείτε εδώ το απόσπασμα από το Bloomberg.

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Σόιμπλε ξανά στην επίθεση: Το Grexit δεν μας ανησυχεί…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ