Smartphone για… σκύλους – Θα καλούν τα αφεντικά τους όταν νιώθουν μοναξιά

Βρετανοί και Φινλανδοί επιστήμονες δημιούργησαν το πρώτο τηλέφωνο – smartphone για να επικοινωνούν οι σκύλοι με τα αφεντικά τους όταν δεν νιώθουν μοναξιά.

Το Dogphone είναι προϊόν επιστημόνων με εξειδίκευση στα ζώα και την τεχνολογία και θα λειτουργεί όταν το κατοικίδιο κουνήσει ένα μπαλάκι το οποίο έχει ενσωματωμένο επιταχυνσιόμετρο που θα ενεργοποιεί το λάπτοπ με το οποίο θα είναι συνδεδεμένο και θα κάνει βιντεοκλήση στο smartphone του αφεντικού του.

Ο πρώτος που δοκίμασε αυτή τη συσκευή είναι ο Ζακ, το λαμπραντόρ της ερευνήτριας του πανεπιστημίου της Γλασκόβης Ilyena Hirskyj-Douglas, ο οποίος έπαιζε με το μπαλάκι για 16 ημέρες. Πάρα το γεγονός ότι υπήρξαν και κάποιες κλήσεις κατά λάθος, ο Ζακ επικοινώνησε με την αφεντικίνα του για να της δείξει τα παιχνίδια του.

Αυτή με τη σειρά της του έδειχνε το γραφείο της, ακόμη κι έναν πλανόδιο μουσικό, ο οποίος τράβηξε πολύ την προσοχή του κάνοντάς τον να πλησιάσει στην οθόνη.

“Βέβαια δεν μπορούμε να ξέρουμε με σιγουριά ότι ο Ζακ είχε κατανοήσει τη σύνδεση του να παίζει με το μπαλάκι και να μπορεί να κάνει την κλήση” παραδέχεται η ερευνήτρια ωστόσο στις επικοινωνίες έδειχνε να τον ενδιαφέρει αυτό που έβλεπε ενώ “είχε ίδιες συμπεριφορές που δείχνει όταν είμαστε κοντά”.

Δείτε το βίντεο του BBC

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ