Σκωτία: Αστυνομική… έφοδος σε πάρτι γενεθλίων 70χρονης – Μοίρασαν πρόστιμα στους 7 καλεσμένους

Μία 82χρονη γυναίκα καλείται να πληρώσει πρόστιμο 60 λιρών επειδή παραβρέθηκε στο πάρτι για τα γενέθλια 70χρονης φίλης της, ενώ συνολικά οι παρευρισκόμενοι ήταν μόλις εφτά και είχαν εμβολιαστεί όλοι και με τη δεύτερη δόση κατά του κορονοϊού.

Η Μορίν Χογκ από το Eaglesham του East Renfrewshire στη Σκωτία δέχτηκε το πρόστιμο γιατί επέδειξε αντικοινωνική συμπεριφορά αφού η αστυνομία έφθασε και διέλυσε τη μικρή γιορτή τους. Και οι εφτά δέχτηκαν πρόστιμο 60 λιρών. Την είδηση δημοσιοποίησε η 17χρονη εγγονή της 82χρονης λέγοντας ότι η γιαγιά της αναρωτιέται γιατί πρέπει να προστατεύεται αφού έχει ήδη κάνει το εμβόλιο.

Σύμφωνα με τους κανόνες lockdown της Σκωτίας, επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις τεσσάρων ανθρώπων μόνο σε εξωτερικούς χώρους ενώ οι συναθροίσεις σε εσωτερικούς χώρους απαγορεύονται ακόμη και κάθε παρευρισκόμενος είναι πλήρως προστατευμένος από τον κορονοϊό και έχει λάβει και τις δύο δόσεις.

Η εγγονή της γυναίκας, Ντέζι είπε στη MailOnline: “Προφυλάσσεται για περισσότερο από έναν χρόνο. Έχει κάνει το εμβόλιό της και έχει βαρεθεί να προφυλάσσεται χωρίς λόγο. Είναι κοινωνικός άνθρωπος, έχει πολλούς φίλους. Είδε την αστεία πλευρά του γεγονότος. Πιστεύω ότι τα είχαν τσούξει και λίγο”. Νωρίτερα είχε αναρτήσει φωτογραφία από το πρόστιμο της γιαγιάς της στο Twitter μεταξύ άλλων: “Είναι αυτή που θέλω να της μοιάζω στα 82. Μακάρι να παρτάρω σαν αυτή σ’ αυτήν την ηλικία. Νόμιζα ότι ήταν αστείο, η μαμά και ο μπαμπάς το ίδιο”. Όταν η αστυνομία ήρθε για να διαλύσει το πάρτι η ηλικιωμένη δέχτηκε πρόστιμο με βάση την Πράξη Αντικοινωνικής Συμπεριφοράς του 2004.

Εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιαρντ είπε: “Μας κάλεσαν στις 9 το βράδυ της Κυριακής 11 Απριλίου, έπειτα από αναφορά για παραβίαση των κανονισμών περί κορονοϊού σε ιδιοκτησία στο Kirkton Drive, Eaglesham. Οι αξιωματικοί έφτασαν, μίλησαν σε όσους εμπλέκονταν και εκδόθηκαν εφτά πρόστιμα”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ