Σκοπιανός ΥΠΕΞ: Δεν μας συμφέρει να γίνει η Ελλάδα “πάρκινγκ” προσφύγων

Σε καμία περίπτωση δεν συμφέρει τα Σκόπια «να γίνει η Ελλάδα ένα απέραντο πάρκινγκ προσφύγων και μεταναστών» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νίκολα Πόποσκι. Όπως είπε «τα Σκόπια διατηρούν  ισχυρές οικονομικές σχέσεις με την Ελλάδα και έχει καταβάλει προσπάθειες για την ενδυνάμωση της συνεργασίας και της οικοδόμησης σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών, η οποία  δεν πρέπει να απειληθεί από άλλους παράγοντες».

Ο κ. Πόποσκι είχε σήμερα συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών τηςΤσεχίας, Λιούμπομιρ Ζαοράλεκ και τόνισε ότι τα Σκόπια δεν θα επιτρέψουν να μετατραπούν  σε καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών.

Σημείωσε ότι η χώρα του έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, με την ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα με την Ελλάδα και με την ανθρώπινη αντιμετώπιση προς τους πρόσφυγες κατά τη διέλευσή του. Ανέφερε ότι επιθυμεί μία συνολική λύση για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, μέρος της οποίας πρέπει να αποτελέσει και η Ελλάδα και πρόσθεσε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να αποδεχτεί μονομερείς λύσεις.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Βερολίνο: Υποστηρικτικός και όχι ανεξάρτητος ο ρόλος του ΝΑΤΟ

Αβραμόπουλος:Η Ελλάδα ανταποκρίνεται στις ευθύνες της

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ